ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Χωρίς κόπο: Η πιο εύκολη μηλόπιτα, έτοιμη στο πι και φι, αφράτη και λαχταριστή

Γεωργία Κεφάλα
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 1λ. 39δ.

Αν σας έχουν περισσέψει τέσσερα μηλαράκια τότε μην χάνετε χρόνο και δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την πανεύκολη μηλόπιτα. Ιδανική για να την συνοδέψετε με τον καφέ αλλά και σαν σνακ για τα παιδιά στο σχολείο. Ακολουθεί η συνταγή.

Υλικά για αυτή την μηλόπιτα

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
2 αυγά
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1/4 φλ. κονιάκ
1/2 φλ. γάλα
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο

Η εκτέλεση της συνταγής για την εύκολη μηλόπιτα

Για την εύκολη μηλόπιτα σαν κέικ, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.

Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.!!

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ