Φτιάξτε το δικό σας cheesecake πραλίνας χωρίς ψήσιμο, μοιραστείτε το με τους αγαπημένους σας και απολαύστε μια δροσερή και άκρως απολαυστική εμπειρία! Με αυτή τη συνταγή όλοι θα σας ρωτάνε αν είναι από ζαχαροπλαστείο.
1. Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα
2. Προσθέτουμε το βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάμε.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά πραλίνα και χτυπάμε ξανά το μείγμα
4. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε μια ταρτιέρα
5. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει
6. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί
7. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα
8. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε, μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου
9. Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες
Τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε φτιάχνουμε την τελική επικάλυψη:
11. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρούμε από την εστία
12. Όπως είναι ζεστή, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε
13. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά
14. Αδειάζουμε πάνω στο προηγούμενο μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι το cheesecake να παγώσει καλά
Αν θέλουμε στη βάση μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά τριμμένα φουντούκια
Μπορούμε να βάλουμε μία βανίλια στο μείγμα της πραλίνας με το τυρί, για έξτρα γεύση
Μπορούμε να μειώσουμε την άχνη για να μη γίνει πολύ γλυκό.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Όπως παλιά: Συνταγή για αφράτο, σπιτικό ψωμί για όλη την οικογένεια