Αν έχετε όρεξη για γλυκό, αυτή η εύκολη συνταγή με πασχαλινά κουλουράκια από τον Άκη Πετρετζίκη θα σας φανεί μια όαση! Εκτός αυτού, είναι και μια δημιουργική ιδέα για να αξιοποιήσετε τα υπόλοιπα κουλουράκια του Πάσχα και να δημιουργήσετε ένα νόστιμο trifle που θα φαγωθεί σε χρόνο dt.
Trifle με πασχαλινά κουλουράκια από τον Άκη Πετρετζίκη
Θα χρειαστείτε:
100 γρ. κουβερτούρα
20 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
100 γρ. πασχαλινά κουλουράκια
50 γρ. σμέουρα (raspberries)
50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
100 γρ. σαντιγί
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 800 Watt μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, την παγωμένη κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε γρήγορα με μια σπάτουλα σιλικόνης, πριν κρυώσει η σοκολάτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε μια μους.
Σπάμε τα πασχαλινά κουλουράκια με τα χέρια μας και μοιράζουμε τα μισά σε 2 ποτήρια.
Τοποθετούμε σε στρώσεις τη μους, τα μούρα, τη σαντιγί, και στο τέλος πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Ζώδια και χρήματα: Τα 5 ζώδια που θα γίνουν φτωχότερα τη διετία 2024-2025