Άκης Πετρετζίκης: Το μυστικό για μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Η συνταγή για τα πασχαλινά κουλουράκια του Άκη Πετρετζίκη έρχεται να σου «λύσει» τα χέρια και να συναρπάσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό.
άκης-πετρετζίκης-το-μυστικό-για-μυρωδ-189652

Φέτος το Πάσχα, δεν χρειάζεται να ψάχνεις ποια συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια να ακολουθήσεις. Η σίγουρη επιτυχία έρχεται με τα παρακάτω πασχαλινά κουλουράκια του Άκη Πετρετζίκη που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Κλασικά υλικά, εύκολη εκτέλεση και ένα μυστικό του σεφ τα κάνουν μοναδικά στο είδος τους.

Φτιάξτε τα και θα μας θυμηθείτε!

Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

2 γρ. μαστίχα

180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

80 γρ. μέλι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

7 γρ. μαχλέπι, σε σκόνη

320 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

700 γρ. αλεύρι μαλακό

3 αβγά, μέτρια

60 γρ. γάλα

30 γρ. κονιάκ

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση της συνταγής για πασχαλινά κουλουράκια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει.

Προαιρετικά, χτυπάμε σε ένα γουδί 1 κ.σ. ζάχαρη με τη μαστίχα για να σπάσει και αφήνουμε στην άκρη.

Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον χυμό, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα, 3-4 κ.σ. από το αλεύρι και αλάτι. Προαιρετικά προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.

Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας υπολογίζοντας 30 γρ. ζύμη για το κάθε κουλουράκι.

Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.

Ψήνουμε το κάθε ταψί ξεχωριστά για 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με όλες τις οδηγίες:

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Πασχαλινά κουλουράκια με φρέσκο βούτυρο

Ολίβια Χάσεϊ: Πώς είναι σήμερα η “Παναγία” από τον “Ιησού από τη Ναζαρέτ”

Ρένα Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι: “Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε”

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ