Άκης Πετρετζίκης: Κλασικά πασχαλινά κουλουράκια

Τα πασχαλινά κουλουράκια του Άκη Πετρετζίκη αποτελούν μια γευστική αναδρομή στις παιδικές αναμνήσεις και τις αγαπημένες γιορτινές γεύσεις.
άκης-πετρετζίκης-κλασικά-πασχαλινά-κ-188619

Τα πασχαλινά κουλουράκια του Άκη Πετρετζίκη αποτελούν έναν οδηγό για τη δημιουργία αυθεντικών γεύσεων, σεβόμενοι την παράδοση και τον μοναδικό χαρακτήρα κάθε συνταγής. Με την υπογραφή του γνωστού σεφ, τα πασχαλινά κουλουράκια αποκτούν μια νέα διάσταση, ενώ παραμένουν πιστά στην αγνή και κλασσική γεύση που αγαπάμε κάθε Πάσχα.

Τα συστατικά για τα πασχαλινά κουλουράκια:

  • 300 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
  • 7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ. γάλα πλήρες
  • 900 γρ. μαλακό αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει.
  • Προαιρετικά, χτυπάμε σε ένα γουδί 1 κ.σ. ζάχαρη με τη μαστίχα για να σπάσει και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον χυμό, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα, 3-4 κ.σ.
  • από το αλεύρι και αλάτι. Προαιρετικά προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  • Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας υπολογίζοντας 30 γρ. ζύμη για το κάθε κουλουράκι.
  • Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
  • Ψήνουμε το κάθε ταψί ξεχωριστά για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Άκης Πετρετζίκης: Κλασικά πασχαλινά κουλουράκια

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Βασιλιάς Κάρολος: «Είναι πραγματικά πολύ άρρωστος» – Τα σχέδια της κηδείας του

Δώρο Πάσχα: Ποιοι θα πάρουν 487 ευρώ – Η ειδική κατηγορία δικαιούχων και οι προϋποθέσεις

Τμήμα Ηθών: Επιστρέφει το κόνσεπτ της σειράς αλλά σε άλλο κανάλι

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ