Φτιάξτε εύκολα ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό με γιαούρτι και ζελέ βερίκοκο, χρησιμοποιώντας μόνο 3 υλικά! Αυτή η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι ιδανική για τις ημέρες καύσωνα που έρχονται.
Υλικά:
Για το σερβίρισμα:
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ζελέ σε σκόνη και το νερό, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί.
Τοποθετούμε μια σίτα στο μπολ, σουρώνουμε την κομπόστα ρίχνοντας το σιρόπι στο μπολ, και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα βερίκοκα σε μια επιφάνεια κοπής και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Μεταφέρουμε τα μισά σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 23 εκ. και τα απλώνουμε στη βάση.
Ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα το μισό ζελέ στη φόρμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 50-60 λεπτά.
Ρίχνουμε το γιαούρτι στο μπολ με το ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Μεταφέρουμε με τη βαθιά κουτάλα το μείγμα στη φόρμα πάνω από το ζελέ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα βερίκοκα.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Μεταμόρφωση του Σωτήρος 2024: Πότε πέφτει, τι γιορτάζουμε και είναι αργία φέτος;