ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Άκης Πετρετζίκης: Έδωσε τη συνταγή για παγωτό με 2 υλικά και έβαλε σε όλους τα «γυαλιά»

Christos Chatzis
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 3λ. 59δ.

Ήρθε το καλοκαίρι και ο σεφ Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει την πιο εύκολη συνταγή για vegan παγωτό που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και εξαιρετικά απλή!

Πρόκειται για ένα vegan παγωτό που χρειάζεται μόνο 2 υλικά, καθιστώντας το εξαιρετικά οικονομικό!

Η συνταγή

Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά!

Υλικά

800 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
250 γρ. απαλό φιστικοβούτυρο

Για το σερβίρισμα

Χωνάκια παγωτού
50 γρ. φιστίκια (peanuts)
Φύλλα μέντας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε τις μπανάνες σε ακανόνιστα κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Χτυπάμε τις μπανάνες στο μπλέντερ μαζί με 150 γρ. φιστικοβούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια της μπανάνας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατάψυξη να σφίξει καλά, για περίπου 4 ώρες.

Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. φιστικοβούτυρο σε ένα κατσαρολάκι για να γίνει πιο υδαρές.

Μοιράζουμε το παγωτό σε χωνάκια, περιχύνουμε με λίγο από το ζεστό φιστικοβούτυρο, πασπαλίζουμε με φιστίκια και, αν θέλουμε, σερβίρουμε με φύλλα μέντας.

Τα σχόλια όσων έχουν δοκιμάσει τη συνταγή είναι εξαιρετικά, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς ο Άκης Πετρετζίκης είναι γνωστός για τις εύκολες, οικονομικές και πάνω από όλα νόστιμες συνταγές του.

Γρήγορο γλυκό ψυγείου

Τα υλικά και η εκτέλεση

Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με μπανάνα, μπισκότα και σοκολάτα. Έτοιμο σε μόλις 10′!

Υλικά

2 φλ. τριμμένο μπισκότο
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
1¾ φλ. γάλα κρύο
1 φάκελο 200 γραμ. χτυπημένη σαντιγί
Κουβερτούρα ή νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο.

Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ.

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.

Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.

Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες.

Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.

Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι.

Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας.

Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Μυστικά

Αυτή η βάση γίνεται με δύο τρόπους.

Μπορούμε να ψήσουμε τη βάση, αφού τη στρώσουμε στη φόρμα, για 15΄-20΄στους 180°C, να την αφήσουμε να κρυώσει κι έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού.

Εγώ σας το δίνω με τον εύκολο τρόπο: απλά, στρώνουμε τη βάση και την παγώνουμε.

Ετοιμάζουμε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Σπύρος Μπιμπίλας: «Άσχημα νέα για τον καλλιτεχνικό μας χώρο με 2 αποχωρήσεις. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ»

Ελένη Μενεγάκη: «Όλα πάνε ανάποδα» – Γιατί αποχώρησε άρον άρον από το πλατό

MAD VMA 2024: Λαμπερές παρουσίες στο Tae Kwon Do – Τιμώμενο πρόσωπο η Έλενα Παπαρίζου

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ