Σύμφωνα με την Sun, αποκαλύφθηκε το θαύμα του Ιησού Χριστού γνωστό ως «ζωοποίηση των σπουργιτιών», ένα θαύμα που είχε κάνει όταν ήταν παιδί.
Η περγαμηνή, συγκεκριμένα, φέρεται να αναφέρει πως ο Χριστός, όταν ήταν παιδί, μετέτρεψε πήλινα περιστέρια σε ζωντανά πουλιά, ενώ η ιστορία, η οποία χαρακτηρίζεται ως το «δεύτερο θαύμα», πιστεύεται ότι γράφτηκε ως μέρος του Ευαγγελίου του Θωμά για τη νηπιακή ηλικία του Χριστού γύρω στον 2ο αιώνα μ.Χ.
Earliest record of Jesus’s childhood found in 2,000-year-old parchment https://t.co/gusOlR7nqL
— The Sun Tech (@TheSunTech) June 12, 2024
Ιησούς: Τι γράφει η περγαμηνή για την παιδική ηλικία του Χριστού
Το βιβλίο περιγράφει λεπτομερώς τα νεανικά χρόνια του Ιησού από τη Ναζαρέτ, τα οποία τελικά εξαιρέθηκαν από τη Βίβλο, ενώ το παλαιότερο γραπτό παράδειγμα του ευαγγελίου χρονολογείται από τον 11ο αιώνα μ.Χ.
Ωστόσο, η αδυναμία αποκρυπτογράφησης του γραφικού χαρακτήρα του παπύρου, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως γράφτηκε από ένα παιδί στην Αίγυπτο του 4ου ή 5ου αιώνα μ.Χ..
Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι η περγαμηνή βρισκόταν –χωρίς να το έχει παρατηρήσει κανείς– στην Κρατική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη του Αμβούργου, στη Γερμανία, με τους ειδικούς να εντοπίζουν το όνομα του Χριστού στο κείμενο.
Το Πανεπιστήμιο Humboldt-Universität zu Berlin (HU) ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για «μια σημαντική ανακάλυψη στον ερευνητικό τομέα», για να προσθέσει:
«Θεωρήθηκε ότι ήταν μέρος ενός καθημερινού εγγράφου, όπως μια ιδιωτική επιστολή ή μια λίστα με ψώνια, επειδή ο γραφικός χαρακτήρας φαίνεται τόσο αδέξιος. Παρατηρήσαμε για πρώτη φορά τη λέξη ‘Ιησούς’ στο κείμενο».
«Στη συνέχεια, συγκρίνοντάς το με πολυάριθμους άλλους ψηφιοποιημένους παπύρους, το αποκρυπτογραφήσαμε γράμμα προς γράμμα και γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι δεν θα μπορούσε να είναι ένα καθημερινό έγγραφο» διευκρίνισε εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Σαν γαλαζοαίματη: Η Ελένη Μενεγάκη απολαμβάνει τις διακοπές της στο σκάφος του Ματέο Παντζόπουλου