«Όχι, τις αγαπώ»: Oταν έδιναν 50 εκατ. δραχμές για να ξυρίσει τις φαβορίτες στον Σταμάτη Κόκοτα

όχι-τις-αγαπώ-oταν-έδιναν-50-εκατ-δραχμ-64828

Σε θλίψη έριξε τον καλλιτεχνικό κόσμο ο Σταμάτης Κόκοτας, του οποίου του έδιναν κάποτε 50 εκατ. δραχμές για να ξυρίσει τις φαβορίτες του, με τον θάνατο του.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή μία σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού τραγουδιού, ο Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικίας 85 ετών, αφήνοντας πίσω του ως παρακαταθήκη στον πολιτισμό μια μακρά λίστα από επιτυχίες που θα μείνουν αξέχαστες, όπως αξέχαστη θα μείνει επίσης και… η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του με τις φαβορίτες-σήμα κατατεθέν, που επανειλημμένα αρνήθηκε να ξυρίσει, ακόμη και όταν του έδιναν… 50 εκατ. δραχμές!

Ακόμη και μέχρι αρκετά πρόσφατα, εταιρείες με ξυριστικά είδη -εγχώριες και διεθνείς- προσέγγιζαν και προσπαθούσαν να «δελεάσουν» με ιλιγγιώδη χρηματικά ποσά τον Έλληνα ερμηνευτή να κόψει τις φαβορίτες του…

50 εκατ. δραχμές έδιναν στον Σταμάτη Κόκοτα για να ξυρίσει τις φαβορίτες του

Όπως είχε αποκαλύψει και ο ίδιος ο Σταμάτης Κόκοτας σε παλαιότερη συνέντευξή του, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τις ξυρίσει, γιατί τις αγαπούσε! Ήταν μια απόλυτα προσωπική επιλογή του, στην οποία παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Σταμάτης Κόκοτας: 50 εκατ. δραχμές του έδιναν για να ξυρίσει τις φαβορίτες του

«Μία πρόταση μου κάνανε. Δεν πήρα τίποτα. Είναι αλήθεια. Μου πρότειναν να μου δώσουν 50.000.000 δραχμές. Τότε έπαιρνες τη μισή Αθήνα. Αυτές οι προτάσεις είναι για άλλους δεν είναι για μένα. Εγώ είμαι πολύ αυστηρός πρώτα με τον εαυτό μου και μετά με τους άλλους και τους φίλους μου», είχε αποκαλύψει ο Σταμάτης Κόκοτας σε συνέντευξή του το 2015.

«Τις αγαπάω. Δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα. Για εμένα δεν είχε καμία σημασία, τον έστειλα από εκεί που ήρθε. Απ’ την Αμερική ήρθε και τον έστειλα πίσω», είχε δηλώσει σε άλλη συνέντευξή του ο τραγουδιστής.

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937, είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας.

Ο «τεράστιος» καλλιτέχνης άφησε πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη με τα τραγούδια του.

Αστρονομικό το ποσό και για να το αρνηθεί ο σπουδαίος Σταμάτης Κόκοτας φαντάζεστε πόσο τις αγαπούσε.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ