Ήταν ένας διάσημος ηθοποιός του Ελληνικού Κινηματογράφου, o Xρόνης Εξαρχάκος. Η μητέρα του, δεν τον άφησε ποτέ να παντρευτεί. Ο ίδιος, φρόντιζε μέχρι το τέλος της ζωής της γιατί ήταν ανάπηρη και πέθανε στα 52 του έτη από στεναχώρια.
Γεννήθηκε το 1932 στην Ερμούπολη της Σύρου. Σπούδασε στη σχολή του Πέλου Κατσέλη. Αποφοίτησε το 1963 και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στο έργο «Βίλα των οργίων», με το θίασο Ρηγόπουλου – Αναλυτή.
Ένα χρόνο αργότερα, κάνει και το ντεμπούτο του στο σινεμά. Πρώτη του ταινία ήταν το “Διαζύγιο αλά ελληνικά” του Οδυσσέα Κωστελέτου.
Εμφανίστηκε σε 20 ταινίες και έπαιξε σε 60 επιθεωρήσεις. Μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του είναι: Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966), Γοργόνες και μάγκες (1968), Η Παριζιάνα (1969), Μαριχουάνα στοπ (1971), Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971) κ.ά.
Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν στο «Ακροπόλ» στο έργο «Το παραμύθι πάει σύννεφο» (1982).
Η μητέρα του ήταν ανάπηρη και έτσι ο Χρόνης πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο να την προσέχει και να την φροντίζει. Σε αυτό, αποδίδουν οι φίλοι του τα ξεσπάσματα και τις εκρήξεις που είχε, διότι η μητέρα του, του είχε πολύ μεγάλη αδυναμία και δεν τον άφηνε να παντρευτεί. Του έφερνε αντιρρήσεις διαρκώς, για όλες του τις επιλογές, προκειμένου να μην τον χάσει από κοντά της.
Πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου 1984 σε ηλικία 52 χρόνων και μόνος του. Ο θάνατος του επήλθε σ’ ένα νοσοκομείο και η κηδεία του έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο.
Στη δεκαετία του ’80 ασθένησε από καρκίνο. Ενώ πήγε στο Λονδίνο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, δεν τα κατάφερε.
Ακόμα και το διάστημα που η κατάσταση του γινόταν όλο και χειρότερη και είχε ξεκινήσει να βλέπει το τέλος, τις ώρες που ο πόνος βρισκόταν σε ύφεση, ο Χρόνης δεν έχανε το χιούμορ του και αστειευόταν συνέχεια με τις νοσοκόμες…
Ένα χρόνο μετά τον άδικο χαμό του από καρκίνο των οστών, δεν άντεξε και η μητέρα του και έφυγε από τη ζωή, πηγαίνοντας να συναντήσει το γιο της…
Τραγικό παιχνίδι της μοίρας μάνα και γιος να φύγουν μέσα σε ένα χρόνο από τη μεγαλύτερη αρρώστια που υπάρχει … τη στεναχώρια.