Νέα μελέτη από επιστήμονες: Βρήκαν το κόλπο για τους γονείς, ο τρόπος για να κοιμούνται πιο εύκολα τα μωρά το βράδυ χωρίς να κλαίνε

νέα-μελέτη-από-επιστήμονες-βρήκαν-το-κ-181385

Οι επιστήμονες έλυσαν τον γρίφο για τους νέους γονείς ώστε τα μωρά να κοιμούνται πιο εύκολα χωρίς να κλαίνε. Ειδικά, όταν ξυπνάνε μέσα στην νύχτα.

Γονείς: Η μελέτη για να κοιμούνται πιο εύκολα τα μωρά

Μια νέα έρευνα του κέντρου για την επιστήμη του εγκεφάλου RIKEN στην Ιαπωνία ανακάλυψε ένα κόλπο που μπορεί να βοηθήσει όλα τα μωρά να κοιμηθούν πιο εύκολα. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Current Biology, μια ρουτίνα 5 λεπτών μπορεί να βοηθήσει τα μωρά που κλαίνε να χαλαρώσουν και να αποκοιμηθούν.

Όπως παρατήρησε η γιατρός Kumi Kuroda τα μωρά επηρεάζονται όταν τα αγκαλιάζεις, τα κάνεις βόλτα και τα αφήνεις στο κρεβατάκι τους για αυτό μια σειρά από κινήσεις που μπορούν να κάνουν οι γονείς μπορεί να ηρεμήσει το μωρό. Το μυστικό είναι “να περπατάς 5 λεπτά με το μωρό που κλαίει” αφού αυτό βοηθά στο να έχει πιο αργό καρδιακό παλμό. Οι ερευνητές παρατήρησαν πως τα μισά από τα μωρά που συμμετείχαν είχαν κοιμηθεί πριν καν συμπληρωθούν τα 5 λεπτά.

Γονείς: Τα ευρήματα της μελέτης

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μωρά που έκλαιγαν και οι γονείς τους τα αγκάλιαζαν χωρίς να περπατούν δεν ηρεμούσαν, μάλιστα οι καρδιακοί παλμοί αυξάνονταν με αποτέλεσμα να μην σταματούν το κλάμα. Όταν οι γονείς περπατούσαν οι παλμοί μειώνονταν κι όταν σταματούσαν αυξάνονταν ξανά.

Τα tips για να κοιμίσουμε ένα μωρό που κλαίει

Η Kuroda προτείνει στους γονείς να κρατούν αγκαλιά τα μωράκια τους και να περπατούν για 5 λεπτά χωρίς να κάνουν απότομες κινήσεις. Μετά να κάθονται με το μωρό για 8 λεπτά και μετά να το αφήνουν στο κρεβατάκι του. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτή η ρουτίνα 13 λεπτών είναι αυτή που αποδείχτηκε πιο αποτελεσματική.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Γιώργος Σαμπάνης: Το βιντεοκλίπ του τραγουδιστή με θέμα τα αδέσποτα στην Ελλάδα

Σπιτικό Ρυζόγαλο: Η συνταγή από το χωριό, καλύτερο και από τα έτοιμα στα σούπερμαρκετ

Επίσκεψη στο Μαντείο της Δωδώνης: Η ιστορία πίσω από τον αρχαιολογικό «θησαυρό» της Ηπείρου

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ