Μιλώντας για μια σειρά από πράγματα στη συνέντευξή της, μεταξύ των οποίων, η εποχή των Απαράδεκτων, ο ρόλος που έχει ξεχωρίσει και η αληθινή ηλικία της, η Ρένια Λουιζίδου αποκάλυψε ένα κομμάτι του εαυτού της που μέχρι τώρα αγνοούσαμε.
Τότε που ξεκίνησαν αυτά και έγινε το μεγάλο μπαμ με τους «Απαράδεκτους», δεν είχα οικογένεια και παιδί. Η εποχή γενικότερα ήταν πιο αθώα. Χωρίς πολύ ή λιγότερο «κίτρινο» ή «ροζ» Τύπο, εκπομπές που κάνουν την τρίχα τριχιά, ο κόσμος έβλεπε τη σειρά, τρελαινόταν, με έβλεπε στον δρόμο και με φώναζε «αστροπελέκι» είπε η Ρένια Λουιζίδου.
Ρένια Λουιζίδου: Είναι σαν να ζητάς από μια μάνα να ξεχωρίσει τα παιδιά της… Το καθένα είναι μια εκδοχή του εαυτού της, ο κάθε ρόλος λοιπόν, είναι μια εκδοχή μου σε διαφορετική εποχή. Η Χαρούλα από τη σειρά «Το σόι σου», χωρίς να έχει πολλά κοινά μ’ εμένα, κράτησε δέκα χρόνια, με ένα μικρό καστ, αλλά υπήρξε μια συναισθηματική σύνδεση μεταξύ μας. Μόνο για αυτόν τον λόγο θα έλεγα ότι αγαπώ τον ρόλο ίσως λίγο παραπάνω. Στον αντίποδα, η Χαρά του σίριαλ «Το καφέ της Χαράς» ήταν μια πολύ ευτυχής στιγμή. Για το 2003, η Χαρά ήταν πολύ πρωτοποριακός χαρακτήρας.
Ρένια Λουζίδου: Στα 58 μου δεν είμαι συντηρητικός άνθρωπος…
Ρένια Λουιζίδου: Ναι, δεν έχω πρόβλημα να λέω την ηλικία μου. Αλλά και να θέλεις να κρυφτείς, κινδυνεύεις να γίνεις γραφικός. Ύστερα από όσα έχουμε περάσει, συνειδητοποιήσαμε πόσο εύθραυστοι είμαστε και πως όλα μπορεί να καταρρεύσουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Το να είσαι υγιής και να καταφέρνεις να μεγαλώνεις κοντεύει να γίνει κατόρθωμα, θα έπρεπε να χειροκροτούμε που μεγαλώνουμε με υγεία και κάνουμε τη δουλειά που αγαπάμε.
Για τη νέα σεζόν και πώς έχει διαμορφωθεί τα τηλεοπτικό πεδίο μιας που υπάρχει πληθώρα σειρών, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Ρένια Λουιζίδου.
Ρένια Λουιζίδου: Δεν μπορώ να πω πως καταλαβαίνω τι γίνεται. Καταλαβαίνω, όμως, πως το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης έχει να κάνει με τη βοήθεια που προέρχεται από το ΕΚΟΜΕ. Την επόμενη μέρα, όταν δεν θα υπάρχει ΕΚΟΜΕ, δεν θα υπάρχει και αυτή η δραστηριότητα στην τηλεόραση. Βοηθάει, στηρίζει, υποστηρίζει τις τόσο πολλές σειρές. Κατά τα λοιπά, ακούω γκρίνια και σχολιασμό ότι η τηλεθέαση έχει πέσει και η διαφήμιση το ίδιο.
Με 18% τηλεθέαση μια σειρά σκίζει, παλιά μιλούσαμε για 40%. Τα κανάλια γκρινιάζουν ότι λεφτά δεν υπάρχουν, ότι η διαφήμιση είναι πεσμένη, εγώ δεν βλέπω κάποια αύξηση αμοιβών. Έχοντας δουλέψει περισσότερα από 35 χρόνια σε αυτή τη δουλειά, μπορώ να πω ότι από τη μυθοπλασία εξαρτάται κάθε φορά η πορεία ενός καναλιού” είπε σε πρώτη φάση η Ρένια Λουιζίδου.
Γι’ αυτό αποτελούν και τα βαριά χαρτιά των καναλιών στη βραδινή ζώνη. Είναι απαραίτητη η ύπαρξη της μυθοπλασίας, γιατί, εκτός των άλλων, δημιουργεί περιεχόμενο και για τις εκπομπές των σταθμών. Κάθε χρόνο υπάρχει γκρίνια, αλλά στο τέλος έχουμε 40 σειρές.
Περισσότερες ειδήσεις σήμερα
Καιρός: Δεν το περίμεναν ούτε οι μετεωρολόγοι – Έρχεται κακοκαιρία που θυμίζει «φθινόπωρο»
Άντζελα Γκερέκου: Πιο όμορφη από ποτέ στα καντούνια της Κέρκυρας σε τοπική γιορτή
Αυτά τα 5 σημάδια στα χέρια προειδοποιούν για σοβαρά προβλήματα υγείας