ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Χρήστος Νικολόπουλος: «Σε δυο, τρεις γενιές από τώρα, θα τους ρωτάς ποιος είναι ο Αργυρός και δεν θα ξέρουν»

Έλενα Θάνου
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 4λ. 44δ.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξή του, εξέφρασε τις απόψεις του για την τραπ μουσική και τις σύγχρονες τάσεις στα μουσικά είδη. Ανέφερε ότι οι τραπ καλλιτέχνες είναι κυρίως παιδιά από λαϊκές γειτονιές που αναδεικνύονται μέσα από τη μουσική, ενώ παραδέχτηκε την ανάγκη αλλαγής των στίχων τους, που συχνά είναι επιθετικοί ή υβριστικοί. Ο ίδιος θεωρεί ότι αν εμπλουτίσουν τους στίχους τους, κάποιοι από αυτούς θα επιβιώσουν μουσικά, διαφορετικά το είδος αυτό πιθανότατα θα ξεπεραστεί.

«Έχουν μεγάλη δημοφιλία αυτά τα παιδιά, όντως, αλλά μην ξεχνάς πως πρόκειται για λαϊκά παιδιά. Είναι παιδιά από γειτονιές που κάνουν ένα συγκρότημα και αναδεικνύονται. Πιστεύω πως κάποιοι θα διακριθούν. Η γνώμη μου είναι πως πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι χρειάζεται να αλλάξουν λίγο τον στίχο τους, καθώς είναι επιθετικός, ενίοτε και υβριστικός».

«Ορισμένοι μάλιστα το έχουν κιόλας. Εγώ έχω και φίλους, καλλιτέχνες του είδους, όπως τον Νικόλα Θανάσιμο, που είναι πολύ καλός. Αν εμπλουτίσουν λίγο τον στίχο τους, νομίζω ότι θα έχουν κάποια αντοχή. Διαφορετικά είναι ένας είδος που θεωρώ ότι θα περάσει».

Η μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο για τα 60 χρόνια προσφοράς στο ελληνικό τραγούδι



Αναφερόμενος στα μουσικά «παντρέματα» διαφορετικών ειδών, είπε ότι οι σημερινοί καλλιτέχνες κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεχωρίσουν, με την υποστήριξη κυρίως των social media. Εξήγησε ότι πολλοί ανερχόμενοι καλλιτέχνες βασίζονται αποκλειστικά σε αυτά και δεν εμφανίζονται καν στην τηλεόραση, κάτι που θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

«Οι σημερινοί τραγουδιστές κάνουν τα πάντα για να ξεχωρίσουν. Σε αυτό το πλαίσιο τα βλέπω σαν μια τέτοια προσπάθεια. Καθένας κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι θεωρεί πως του ταιριάζει. Από τότε που καθιερώθηκαν τα social media, οι περισσότεροι στηρίζονται σε αυτά. Να φανταστείτε πως υπάρχουν πολλοί από τους ανερχόμενους καλλιτέχνες που δεν πάνε καν στις τηλεοράσεις, στηρίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Νομίζω έτσι θα πάει για πολλά χρόνια. Και οι επόμενες γενιές θα αναγνωρίζουν μόνο καλλιτέχνες που θα προβάλλονται από τα social media. Σήμερα είναι τοπ ο Αργυρός, ο Οικονομόπουλος και ο Βέρτης, πολύ καλοί τραγουδιστές, ο Οικονομόπουλος μάλιστα έχει και λαϊκή χροιά».

Η συνάντηση του Χρήστου Νικολόπουλου με τον ηθοποιό που θα τον υποδυθεί

Στη νέα ταινία «Υπάρχω» για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη.



Ο Νικολόπουλος προέβλεψε ότι σε μερικές γενιές οι καλλιτέχνες που σήμερα είναι διάσημοι, όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός, μπορεί να είναι άγνωστοι. Αντίθετα, οι νέες γενιές θα αναγνωρίζουν καλλιτέχνες που έχουν αναδειχθεί από το διαδίκτυο και τις πλατφόρμες όπως το YouTube, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Μαρίνα Σάττι. Τελικά, εξέφρασε την ανησυχία του ότι το λαϊκό τραγούδι που υπηρέτησε ο ίδιος μπορεί να μην επιβιώσει στον νέο αυτό κύκλο των μουσικών εξελίξεων.

«Μην εκπλαγείτε όμως αν σε δυο, τρεις γενιές από τώρα οι νέοι πλέον δεν θα τους ξέρουν καν. Θα τους ρωτάς ποιος είναι ο Αργυρός και δεν θα ξέρουν. Θα ξέρουν μια Μαριάννα που βγήκε από το Youtube, πήγε στην Eurovision, η οποία θα ασχολείται με ένα άλλο μουσικό είδος, όπως η κοπέλα που μας εκπροσώπησε φέτος, η Μαρίνα Σάττι. Κάνουν κύκλους τα πράγματα, μόνο που ο κύκλος αυτός φοβάμαι πως δεν θα περιλαμβάνει το λαϊκό τραγούδι που εμείς υπηρετήσαμε».

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στην παρέα των «Δύο στις 10»

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη.



Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Καίτη Γκρέυ: «Δυστυχώς δεν επικοινωνεί πια, δεν με αναγνώρισε»

Η απαγωγή του Βασίλη Καρρά που κανείς δεν γνώριζε: Τι αποκαλύπτει ο Θάνος Κανούσης στη βιογραφία του τραγουδιστή

Δημήτρης Μητροπάνος – Νίκος Παπάζογλου: Σαν σήμερα «σίγησαν» για πάντα δύο μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ