LIFESTYLE ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Τιτανικός: Εστιατόριο στη Μαδρίτη σερβίρει το τελευταίο δείπνο των επιβατών και κοστίζει 110 ευρώ

Νίκος Αντωνόπουλος
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 4λ. 18δ.

Για τους φανς του Τιτανικού, αν βρεθείτε στην Μαδρίτη υπάρχει ένα εστιατόριο, από τα πιο γνωστά της πόλης, το οποίο σερβίρει το τελευταίο μενού που δοκίμασαν οι επιβάτες της πρώτης θέσης του πλοίου, λίγες ώρες πριν βυθιστεί το βράδυ της 14ης Απριλίου 1912.

Τιτανικός: Το εστιατόριο που σερβίρει το τελευταίο μενού του πλοίου

Πρόκειται για το εστιατόριο La Lonja del Mar, ένα από τα πιο γνωστά της Μαδρίτης στην Ισπανία, το οποίο ειδικεύεται στα θαλασσινά και στα ψάρια. Πώς συνδέεται, όμως, με την ταινία που απέσπασε 11 βραβεία Όσκαρ;

Πρόσφατα το συγκεκριμένο εστιατόριο αποφάσισε να προσφέρει για μία ημέρα στους πελάτες του ένα γαστρονομικό μάθημα ιστορίας. Έτσι, μετά από έρευνα που έκανε ο σεφ Fernando Negri, βρήκε το ακριβές μενού που σερβιρίστηκε στην πρώτη θέση του Τιτανικού το βράδυ της 14ης Απριλίου 1912, λίγες ώρες πριν το πλοίο χτυπήσει σε ένα παγόβουνο και είναι έτοιμος να το σερβίρει στους επισκέπτες του εστιατορίου του.

Πρόσφατα το συγκεκριμένο εστιατόριο αποφάσισε να προσφέρει για μία ημέρα στους πελάτες του ένα γαστρονομικό μάθημα ιστορίας. Έτσι, μετά από έρευνα που έκανε ο σεφ Fernando Negri, βρήκε το ακριβές μενού που σερβιρίστηκε στην πρώτη θέση του Τιτανικού το βράδυ της 14ης Απριλίου 1912, λίγες ώρες πριν το πλοίο χτυπήσει σε ένα παγόβουνο και είναι έτοιμος να το σερβίρει στους επισκέπτες του εστιατορίου του.

Το Σάββατο 12 Απριλίου, σχεδόν 112 χρόνια μετά το βράδυ που βυθίστηκε ο Τιτανικός (ήταν τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου 1912), το La Lonja del Mar θα προσφέρει ένα ειδικό μενού στα 110 ευρώ όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν μια σειρά από ευφάνταστα πιάτα.

Τιτανικός: Τα πιάτα από το μενού

Το πρώτο στάδιο θα περιλαμβάνει επιλογές θαλασσινών με σολομό, γαρίδες, γαύρο, ρέγγα και καπνιστή σαρδέλα. Το δεύτερο στάδιο των κρεατικών θα έχει πιάτα όπως ψητό μοσχάρι με μπαχαρικά, μοσχαρίσια πίτα, ζαμπόν Βιρτζίνια, ζελέ κοτόπουλου και γλώσσα βοδιού. Όλα μαγειρεμένα με απλότητα και φρεσκάδα, διατηρώντας όμως τις γεύσεις εκείνης της εποχής. Το γεύμα ολοκληρώνεται με σφολιάτα με φράουλες και μαρέγκα μήλου που ενώνει τα δύο γλυκά του Τιτανικού σε ένα.

Το αποκορύφωμα αυτού του «ταξιδιού» στον γαστρονομικό χρόνο είναι ότι η εμπειρία συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, ένα ντουέτο με πιάνο και τσέλο που θα παίζουν τα τραγούδια που ήταν μέρος του μουσικού ρεπερτορίου του πλοίου.

Σίγουρα μια ιδιαίτερη εμπειρία για κάθε φαν του Τιτανικού. Ας ελπίσουμε, βέβαια, ότι το μενού του Ισπανού σεφ δεν θα είναι «ναυάγιο».

Το αποκορύφωμα αυτού του «ταξιδιού» στον γαστρονομικό χρόνο είναι ότι η εμπειρία συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, ένα ντουέτο με πιάνο και τσέλο που θα παίζουν τα τραγούδια που ήταν μέρος του μουσικού ρεπερτορίου του πλοίου.

Σίγουρα μια ιδιαίτερη εμπειρία για κάθε φαν του Τιτανικού. Ας ελπίσουμε, βέβαια, ότι το μενού του Ισπανού σεφ δεν θα είναι «ναυάγιο».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Εξομολόγηση από την Ευγενία Ξυγκόρου: “Είμαι ρακοσυλλέκτρια, αν βγω και περάσω τέλεια, θα πάρω το μπουκαλάκι από το ούζο”

Κατάθεση ψυχής από την Αμάντα Μανωλάκου: «Είναι δύσκολο – Δεν γκούγκλαρα τη νόσο μου»

Τα ζώδια της ημέρας: Ημερήσιες προβλέψεις και ο τυχερός του ζωδιακού

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ