Στο 40ήμερο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, θα βρεθεί ο γιος του Παύλος Γλίξμπουργκ, και η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ. Και όπως είναι λογικό η επίσκεψή του συνοδεύεται και από μια έντονη φημολογία σχετικά με το μέλλον του.
Στην Αθήνα βρίσκεται ο Παύλος Γλίξμπουργκ
Δεν έχει τέλος η φημολογία που θέλει τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μετά τον θάνατο του πατέρα του, να επιστρέφει στην Ελλάδα προκειμένου να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.
Οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει θέλουν τον Παύλο, είτε να ιδρύει δικό του κόμμα με επικεφαλής τον ίδιο για να κατέβει στις επερχόμενες εκλογές, είτε να δώσει «χρησμό» σε κάποιον εκλεκτό του προκειμένου ο ίδιος να είναι στο παρασκήνιο, με ενεργή ωστόσο συμμετοχή.
Οι φήμες αυτές, οι οποίες ούτε επιβεβαιώνονταν ούτε διαψεύδονταν, προέρχονταν από ανθρώπους γύρω από το περιβάλλον της τέως βασιλικής οικογένειας, ενώ ενισχύθηκαν από την είδηση ότι ο ίδιος με την οικογένειά του αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα, μία στην Αθήνα και μία στις Σπέτσες.
Διαψεύδουν κατηγορηματικά
Σε επικοινωνία του MEGA με το περιβάλλον του Παύλου, διαψεύδεται για πρώτη φορά κατηγορηματικά οποιαδήποτε ενασχόλησή του με την πολιτική.
«Διαψεύδεται κατηγορηματικά κάθε σενάριο για ανάμειξη του Παύλου στην πολιτική. Δεν πρόκειται ούτε να ιδρύσει κόμμα, ούτε να βρίσκεται πίσω από κάποιο άλλο. Η αρχή της οικογένειας συνολικά, είναι πως δεν είναι δυνατόν ο Παύλος ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας, να εκπροσωπεί μόνο ένα κομμάτι του λαού».
«Αυτό θα συνέβαινε με την ίδρυση ενός κόμματος ή ενός πολιτικού φορέα, κάτι που κανείς δεν επιθυμεί».
Όσον αφορά τις συζητήσεις για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν:
«Έχουν γίνει διάφορες προτάσεις για αγορά ακινήτου και ο Παύλος θα αποφασίσει. Η αγορά ακινήτου όμως δεν θα πρέπει να συνδεθεί με την προοπτική της μόνιμης εγκατάστασης στη χώρα.
Ο Παύλος θέλει να βρίσκεται πιο κοντά στην Ελλάδα ως αρχηγός της οικογένειας και θέλει να έχει μια μόνιμη βάση όταν έρχεται με την οικογένειά του».
Δείτε το ρεπορτάζ για τον Παύλο Γλίξμπουργκ