Ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος έχει μιλήσει ανοιχτά πολλές φορές για το μεγάλο του γιο Στέφανο Βούρο, που γεννήθηκε δίχως δάχτυλα στα πάνω και κάτω άκρα. Μάλιστα, όπως εξομολογήθηκε ο Γιάννης Βούρος, το πρώτο πράγμα που είπε στο γιο του ήταν: «Ή θα μείνεις στη γωνία και θα σε λυπούνται ή θα βγεις μπροστά και θα γίνεις παράδειγμα προς μίμηση».
Ο Στέφανος σπούδασε, πήγε στο Εδιμβούργο για μεταπτυχιακό και εργάζεται σε μια διαφημιστική εταιρεία. Ο 30άρης Στέφανος είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Π., ενός οργανισμού που στόχο έχει να εξοικειώνει και να ευαισθητοποιεί τον κόσμο με τις αναπηρίες.
Ο Στέφανος Βούρος. Ο γιος του Γιάννη Βούρου και της Νταίζης Σεμπεκοπούλου είχε μιλήσει και παλαιότερα για την αναπηρία του και την στήριξη που είχε διαχρονικά από τους γονείς του.
“Όταν φέραμε στον κόσμο τον Στέφανο, μία εφημερίδα έγραφε ότι “Ο Γιάννης Βούρος έφερε στον κόσμο ένα τερατόμορφο πλάσμα”. Πήρα λοιπόν τον Στέφανο και τον πήγα στα γραφεία της συγκεκριμένης εφημερίδας. Ο Στέφανος ήταν ένα κουκλί, ένας ξανθός άγγελος. Τον πήρα από το χέρι λοιπόν, βρήκα αυτούς που έγραψαν το δημοσίευμα και τους είπα “Αυτό είναι το τερατόμορφο πλάσμα που λέγατε” είχε πει ο Γιάννης Βούρος
«Λόγω των προβών, των γυρισμάτων, των παραστάσεων έβλεπα τους γονείς μου λιγότερο από όσο θα ήθελα. Σκεφτόμουν μικρός πως όταν με το καλό θα κάνω οικογένεια, δεν θα θέλω τα παιδιά μου να με βλέπουν λίγο και να τραβάω όσα τραβούσαν οι δικοί μου. Είμαστε και φίλοι. Βλεπόμαστε αλλά όχι τόσο λόγω φόρτου εργασίας», είπε και συνέχισε:
«Στο Tik Tok ξεκίνησα ανεβάζοντας βιντεάκια στα οποία έπαιζα κιθάρα και πιάνο. Στην πορεία είδα ότι έχω χώρο να μιλήσω για την αναπηρία και να ευαισθητοποιήσω – εξοικειώσω τον κόσμο με την αναπηρία με λίγο πιο χιουμοριστικό τρόπο».
«Το ότι οι γονείς μου δεν ντράπηκαν ποτέ για μένα, με έκανε και μένα να μην ντραπώ. Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν έβαλα ποτέ τα χέρια στις τσέπες για να μη με δει ο κόσμος. Πάντα είμαι επικοινωνιακός. Θυμάμαι ένα παιδί που είπε “έχω ένα χέρι με πέντε δάχτυλα και το άλλο μου χέρι έχει 2 δάχτυλα λιγότερο, με τα βίντεο σου με βοήθησες να μην ντρέπομαι”», πρόσθεσε ο Στέφανος Βούρος.
Ο Στέφανος Βούρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στο Τικ Τοκ και αντιμετωπίζει με περίσσιο χιούμορ και αυτοσαρκασμό την δυσκολία που αντιμετωπίζει. Και έτσι τα βιντεάκια του κάνουν πάταγο με τον κόσμο να του αναγνωρίζει την προσπάθεια του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις της καθημερινότητάς του.
@stefvour Όχι, έχω άδικο; #tiktokgreece #stefvour #fy ♬ original sound – Stefanos Vouros
@stefvour I did not expect that 😂 #stefvour #tiktokgreece #fy #ai ♬ オリジナル楽曲 – ローカルカンピオーネ🗾👑
@stefvour Μην με καλέσετε ποτέ για finger food 😂#stefvour #tiktokgreece #fy #thessaloniki ♬ original sound – Stefanos Vouros
@stefvour Replying to @justbetterthanyouxd ελπίζω να σου έλυσα την απορία #stefvour #tiktokgreece #fy #disability ♬ original sound – Stefanos Vouros
Ο Στέφανος Βουρός όπως θα διαπιστώσετε και από τα βίντεο του είναι πολυτάλαντος και χωρίς υπερβολή μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από τους υπόλοιπους ανθρώπους χωρίς να αφήσει το “πρόβλημα” με τα δάχτυλα του να τον επηρεάσει στην ζωή του. Η αναπηρία του δε στάθηκε εμπόδιο ούτε στις φιλικές αλλά ούτε και στις ερωτικές σχέσεις
«Δεν είχα ποτέ πρόβλημα να προσεγγίσω γυναίκες που μου άρεσαν, ωστόσο καμία δεν μου είπε ότι με απορρίπτει λόγω δαχτύλων. Από μικρός ήθελα οικογένεια, αλλά πρέπει πρώτα να βρω μια κοπέλα»
«Σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να γίνει στόχος λύπησης. Είναι αυτό που λέμε, ότι όπως συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου, έτσι θα σου συμπεριφέρονται και οι άλλοι. Από τη στιγμή που αισθάνομαι ως ίσος προς ίσο, ο άλλος το εκλαμβάνει και μου φέρεται αντίστοιχα. Πάντα είχα φίλους και πάντα με τις κοπέλες τα πήγαινα ιδιαίτερα καλά. Δεν έχω κανένα παράπονο!»
Ο Στέφανος Βούρος, μέσα σε όλα τα άλλα, έχει δημιουργήσει και τον Σ.Κ.Ε.Π(Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), έναν σύνδεσμο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που στόχο έχει την εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας ενώ και με τα βιντεάκια του στο Τικ Τοκ προσπαθεί να βοηθήσει άτομα με αναπηρία.
“Μέσα από το TikTok προσπαθώ να βοηθάω άτομα με αναπηρία, το ξεκίνησα μέσα στην καραντίνα αρχικά για πλάκα”