GOSSIP ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Η Δέσποινα Βανδή έφτιαξε τα τα διάσημα πασχαλινά τσουρέκια και μας έδειξε την “μυστική” της συνταγή

Newsroom
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 4λ. 28δ.

Η Δέσποινα Βανδή διανύει μια από τις ομορφότερες περιόδους της ζωής της, τόσο επαγγελματικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Οι εμφανίσεις της στον νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται κάνουν θραύση, συνεχίζει τηλεοπτικά σαν κριτής στο J2US ενώ δηλώνει ερωτευμένη και ευτυχισμένη στο πλευρό του Βασίλη Μπισμπίκη.

Η Δέσποινα Βανδή μοιράζεται συχνά μαζί μας στιγμές από την καθημερινότητά της ενώ είναι γνωστή και η αδυναμία της στην κουζίνα και στην μαγειρική. Η Δέσποινα έχει μοιραστεί αρκετά στιγμιότυπα από τις μαγειρικές της ικανότητες ενώ πρόσφατα είχε αναρτήσει βίντεο με τα περιβόητα τσουρέκια της. Μάλιστα είχε για βοηθό και την κόρη της Μελίνα και δύο καλές της φίλες αποφάσισαν να φτιάξουν τσουρέκια για το Πάσχα και το μοιράστηκαν με ένα απολαυστικό βίντεο.

Δέσποινα Βανδή: Φτιάχνει τσουρέκια με την κόρη της Μελίνα

@desp1navandiofficialΑντε και καλο μας Πασχα!!!♬ πρωτότυπος ήχος – Despina Vandi Official

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα περιβόητα τσουρέκια της ακολουθεί και η συνταγή

Δέσποινα Βανδή: Η συνταγή της τραγουδίστριας για λαχταριστά τσουρέκια

Υλικά
6 αυγά

180 γρ.μαγια

2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλ χλιαρό νερο

300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο

750 ζάχαρη

600 γρ γάλα

1 φακελάκι μαχλέπι

1 φακελάκι κακουλε

5-6 κομματάκια μαστίχας

1/2 κγ αλάτι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
«Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!

Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω! Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό ! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.

Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!

Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?

Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!?

Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα! Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο! Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω! Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας! Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!», είχε γράψει η Δέσποινα Βανδή και αυτή είναι η συνταγή της για τέλεια τσουρέκια!

Δέσποινα Βανδή : Το αποτέλεσμα θα μοιάζει κάπως έτσι

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ