Ο διάσημος Τούρκος σεφ, Νουσρέτ ή Salt Bae όπως είναι επίσης γνωστός, κάνει θραύση στα εστιατόριά του λόγω της υψηλής αισθητικής διακόσμησης και του πρωτότυπου μενού, προκαλώντας παράλληλα έντονες αντιδράσεις, λόγω των…σχεδόν απαγορευμένων τιμών στα πιάτα του.
Μπορεί το Nusr-Et Steakhouse στο Park Tower Hotel να έχει γίνει πόλος έλξης για τους Λονδρέζους, ωστόσο, οι υψηλές τιμές δημιουργούν έντονη δυσαρέσκεια στους πελάτες, οι οποίοι κάνουν συχνά αρνητικά σχόλια.
Μάλιστα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει η απόδειξη ενός πελάτη του εστιατορίου, ο οποίος κλήθηκε να πληρώσει 1.812 λίρες, όχι για τα ακριβά πιάτα, αλλά για τις τιμές των αναψυκτικών, με τους χρήστες του διαδικτύου να αναρωτιούνται «44 λίρες για 4 Red Bull;».
Οι χρήστες του διαδικτύου υποστηρίζουν ότι πάντα πρέπει να υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ποιότητα και την απληστία, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι ο διάσημος Τούρκος σεφ είναι «υπερτιμημένος», που κέρδισε δόξα μέσα από ένα απλό κόλπο για να αλατίσει το κρέας.
Οι χρήστες του Twitter δεν άφησαν ασχολίαστη τη φωτογραφία με την απόδειξη και δίκασαν τον Salt Bae, ενώ δεν ξέφυγε από την κριτική τους η διάσημη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, η μπριζόλα ενός κιλού καλυμμένη με φύλλα χρυσού, της οποίας η τιμή ανέρχεται στις 700 λίρες, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και η πτήση προς Λονδίνο είναι πιο οικονομική.
Από την πλευρά του, ο διάσημος Τούρκος σεφ έχει αποδείξει ότι δεν επηρεάζεται από την κακή κριτική και υποστηρίζει ότι, «τα πιάτα του αξίζουν πάντα τα λεφτά τους».
Αξίζει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, ο Νουσρέτ προσφέρει δωρεάν γεύματα στους πληγέντες.