Η Δέσποινα Βανδή δεν έχει ποτέ κρύψει την αγάπη και το πάθος της για τη μαγειρική. Μέσα από τα social media, μας δείχνει συχνά την ευχαρίστηση και την επιδεξιότητά της στο να δημιουργεί νόστιμα πιάτα, αποδεικνύοντας πως η μαγειρική είναι μια από τις αγαπημένες της ασχολίες.
Δέσποινα Βανδή: Φτιάχνει τσουρέκια στην κουζίνα του σπιτιού της
Η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια, που της τελευταίες μέρες βρέθηκε στην Αυστραλία για να πραγματοποιήσει κάποιες προγραμματισμένες εμφανίσεις της, επέστρεψε στην Ελλάδα για τις ημέρες του Πάσχα και μπήκε στην κουζίνα της για να ετοιμάσει τσουρέκια.
Την απογευματινή της ενασχόληση για την Πρωτομαγιά, αποκάλυψε η ίδια η Δέσποινα Βανδή, αφού αρχικά ανέβασε ένα Instagram story από την προετοιμασία των τσουρεκιών, στο οποίο έγραψε πως “Ήρθε η ώρα τους” ενώ στη συνέχεια ανάρτησε και ένα βίντεο από τη στιγμή που τα έβγαζε από το φούρνο σημειώνοντας ότι “Μοσχομύρισε η γειτονιά”.
Η συνταγή για τα τσουρέκια της Δέσποινα Βανδή
Η Δέσποινα Βανδή το 2020, εν μέσω καραντίνας, είχε δώσει στους θαυμαστές της τη συνταγή για τα τσουρέκια της και είχε μάλιστα παραπέμψει σε ένα βίντεο που είχε γυρίσει η ίδια το 2017 στο οποίο έδειχνε όλη τη διαδικασία για την Παρασκευή τους.
«Λοιπόν, επειδή μου ζητάτε επίμονα τη συνταγή θα σας την ξαναδώσω, αν και το 2017 την έβαλα με βιντεάκι που μπορεί και να σας βοηθήσει περισσότερο!
Είναι πανεύκολα και μάλιστα, αφού τα ψήσετε και κρυώσουν, κάποια μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη και όποτε θέλετε μέσα στο χρόνο τα ξεπαγώνετε και έχετε ολόφρεσκο τσουρέκι! Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά έφτιαχνα και ατομικά και τους τα έδινα στο σχολείο για κολατσιό»!
Υλικά:
6 αυγά
180 γρ. μαγιά
2 ½ κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλ. χλιαρό νερό
300 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
750 ζάχαρη
600 γρ. γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλέ
5-6 κομματάκια μαστίχας
1/2 κ.γ. αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκαλι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το προζύμι. Νερό, μαγιά και ½ κιλό αλεύρι!
TIP: Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!
Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!
Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!
Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη!
Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!
Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές!
Όταν το προζύμι είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται!
Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!
Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σα μωρό!
Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!
Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!
Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο!
Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!
Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!
Δείτε το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Περισσότερες ειδήσεις σήμερα
Χωρίς την Ανάσταση του Χριστού δεν θα υπήρχε Χριστιανισμός: Είναι η μόνη αλήθεια
Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι μας δείχνει για πρώτη φορά τη χορογραφία πάνω στη σκηνή
Δημόσιοι υπάλληλοι: Οι δικαιούχοι του διπλού bonus και πως θα υπολογίζεται