Τα τελευταία χρόνια, το Air Fryer έχει κερδίσει σημαντική θέση στην καθημερινότητά μας, κάνοντας το μαγείρεμα πιο εύκολο και προσιτό. Ακόμα και όσοι δεν έχουν εμπειρία στην κουζίνα μπορούν πλέον να ετοιμάσουν γεύματα χωρίς δυσκολία, αλλά με αποτελεσματικότητα. Αυτή η συσκευή έχει γίνει απαραίτητη για πολλά νοικοκυριά, με αρκετούς να τη θεωρούν το νέο “φούρνο μικροκυμάτων” της εποχής μας.
Ωστόσο, όπως γράφει και η Liverpool Echo, ένας ειδικός στα οικιακά ήρθε να βάλει «στοπ» τον καταναλωτικό πυρετό, προειδοποιώντας πως το air fryer δεν συμφέρει για κάθε είδους χρήση. Όπως προειδοποιεί ο Χάρι Κάιντ, πρέπει να λάβετε υπόψιν 3 πράγματα πριν προχωρήσετε στην αγορά μίας τέτοιας φριτέζας.
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε στις προδιαγραφές του air fryer είναι η λειτουργική του χωρητικότητα, και εξηγούμε.
Οι κατασκευαστές αναγράφουν την πλήρη χωρητικότητα του κάδου του air fryer σε λίτρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ολόκληρος ο χώρος του είναι αξιοποιήσιμος. Αυτό διότι για ιδανικό ψήσιμο, πρέπει να υπάρχει και κενός χώρος στη φριτέζα αέρος για να κυκλοφορήσει και ο αέρας. Όπως είπε ο οι ειδικός, κατά κανόνα η λειτουργική χωρητικότητα της συσκευής είναι περίπου το 60 – 80% αυτής που αναγράφεται στη συσκευασία.
Το δεύτερο σημείο προσοχής είναι η τιμή. Εάν δεν διατίθεστε να ξοδέψετε πάνω από 60 ευρώ για μία φριτέζα, καλύτερα είναι να την αποφύγετε, καθώς οι πιο φθηνές δεν θα «ζήσουν» αρκετά για να αποσβέσουν την αξία τους, είναι πιο κοστοβόρες, ενώ δεν θα προετοιμάζουν το φαγητό ικανοποιητικά. Μία ελάχιστη τιμή για ένα αξιοπρεπές air fryer είναι ένα μοντέλο στα 80+ ευρώ.
Τρίτον, η εξοικονόμηση που κάνει η συσκευή είναι μάλλον αμελητέα, καθώς σύμφωνα με τεστ που επικαλέστηκε ο Χάρι Κάιντ, φαίνεται να εξοικονομεί μόλις 10 έως 50 λεπτά του ευρώ ανά μαγείρεμα.
Περισσότερες ειδήσεις σήμερα
Αδιανόητο: Κραυγή αγωνίας από Παραολυμπιονίκη – Της έκλεψαν τα μετάλλια
Άγριος καβγάς on air: Χαμός ανάμεσα σε Γκλέτσο και Καινούργιου – «Είσαι ομοφοβικούλα»
Η καθαριότητα γίνεται «παιχνιδάκι»: Πείτε αντίο στους λεκέδες από λάδι με αυτό το υλικό