ΥΓΕΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

To ΝΙΜΤΣ προσφέρει επιστημονική και ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς με Άνοια και Πάρκινσον

Νίκος Αντωνόπουλος
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 23δ.

Το νέο ειδικό ιατρείο του ΝΙΜΤΣ ανοίγει τις πόρτες του.

Ένα νέο ειδικό ιατρείο στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ ανοίγει τις πόρτες του στις 9 Μαΐου 2023, και αναμένεται να λειτουργεί κάθε Τρίτη.

Συγκεκριμένα, το νέο ιατρείο αναμένεται να προσφέρει επιστημονική και ψυχολογική υποστήριξη στους πάσχοντες από άνοια ή πάρκινσον και στις οικογένειές τους, υπό την εποπτεία του νευρολόγου Κωνσταντίνου Στεβή.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η νόσος Alzheimer αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή άνοιας, με σημαντικές επιπτώσεις στην εθνική υγεία αλλά και οικονομία.

Αυτή τη στιγμή 50 εκατομμύρια άνθρωποι διεθνώς αντιμετωπίζουν αυτή την ύπουλη και ανίατη νόσο. 34.6% και παραπάνω των ανθρώπων από 85 ετών και άνω θα διαγνωστούν με αυτή τη νόσο.

«Δυστυχώς η επιστημονική έρευνα έχει αποδειχθεί ατελέσφορη στο να ανακαλύψει το μηχανισμό αυτής της ασθένειας και περαιτέρω τα αίτια της. Ακόμα χειρότερα καμία αποτελεσματική και ριζική μέθοδος θεραπείας δεν έχει υπάρξει», σημειώνει ο νευρολόγος και υπεύθυνος του Ιατρείου κ. Στεβής και εξηγεί:

«Τραγικές και αφόρητες είναι και οι ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις αυτής της κατάστασης. Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα καλούνται να διαχειριστούν ηλικιωμένους με άνοια ή νόσο του πάρκινσον , χωρίς καμία στοιχειώδη ηθική και υλική στήριξη από τις κοινωνικές δομές υγείας», όπως τονίζει.

Για τον λόγο αυτό και στα δυσμενή αυτά πλαίσια, η δημιουργία του εξειδικευμένου ιατρείου άνοιας/πάρκινσον στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, αποσκοπεί στο να παρέχει επιστημονική αλλά και ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς αλλά και στις οικογένειες των ασθενών με άνοια και πάρκινσον.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Σπύρος Μαραγκός: Η σπάνια νόσος που τον άφησε ανάπηρο και ο ευεργέτης που του δίνει ακόμη τον μισθό του

Η νόσος που αφαιρεί έως 15 χρόνια ζωής – Οι 3 παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο

Ο καρκίνος «θερίζει» τους νέους – Οι πιο επικίνδυνοι τύποι

 

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ