Στην διατροφή είναι σημαντικό να υπάρχουν και οι ξηροί καρποί καθώς είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο δεν είναι όλοι οι ξηροί καρποί υγιεινοί.
Από τα κοινά είδη που είναι δημοφιλή για διατροφή, όπως τα αμύγδαλα και τα κάσιους, μέχρι τα λιγότερο γνωστά, όπως τα καρύδια baru και pili, οι επιλογές είναι πολλές. Είναι όμως όλες το ίδιο υγιεινές;
Τα κουκουνάρια και τα μακαντάμια, είναι οι δύο ξηροί καρποί που πρέπει να περιορίσεις την κατανάλωσή τους στη διατροφή σου, καθώς αποτελούν τη δεύτερη και την τρίτη πιο ανθυγιεινή επιλογή ξηρών καρπών εκεί έξω, αντίστοιχα.
Όσο και αν τα κουκουνάρια έχουν διατροφική θρεπτική αξία, προκαλούν το «σύνδρομο του κουκουναριού» ή «σύνδρομο πεύκης» κατά το οποίο τα κουκουνάρια που καταναλώνονται αφήνουν μια πικρή και μεταλλική γεύση στο στόμα για μήνες.
Ενώ οι ειδικοί συμβουλεύουν τους λάτρεις των ξηρών καρπών να παρακολουθούν την ποσότητα κουκουναριών και μακαντάμια, δεν θεωρούν κανένα από τα δύο ως το χειρότερη επιλογή για την διατροφή.
Στην πραγματικότητα τα πιο ανθυγιεινά είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα: Τα αράπικα φιστίκια.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Ώρες αγωνίας για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: Έχασε τον γάτο του – Μεγάλη αμοιβή σε όποιον τον βρει
«Μπράβο, μάγκα!»: Ασημένιος ο Απόστολος Χρήστου – 1ο μετάλλιο στην κολύμβηση μετά το 1896