Επικίνδυνη η χρήση ανεμιστήρα και air condition τη νύχτα: Έξυπνοι τρόποι για να κοιμηθείτε δροσερά

Σύμφωνα με ειδικό ενώ η χρήση ανεμιστήρα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε έναν δροσερό ύπνο, στην πραγματικότητα κάνει κακό.
επικίνδυνη-η-χρήση-ανεμιστήρα-και-air-condition-τ-199684

Πολλοί άνθρωποι το καλοκαίρι χρησιμοποιούν ανεμιστήρες για να δροσιστούν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Ωστόσο, ένας ειδικός προειδοποίησε για τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση του ανεμιστήρα τη νύχτα.

Ο Martin Seeley, Διευθύνων Σύμβουλος και ειδικός ύπνου στην εταιρεία στρωμάτων “MattressNextDay”, δήλωσε ότι οι ανεμιστήρες μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Παράλληλα προειδοποιεί για τους 4 πιθανούς κινδύνους για την υγεία από την χρήση ανεμιστήρα τη νύχτα:

Ανεμιστήρας: Οι 4 πιθανοί κίνδυνοι από την χρήση του το βράδυ

Αλλεργιογόνα και άσθμα

Καταρροή

Ξηρότητα στα μάτια και ερεθισμός

Μυϊκός πόνος

Αλλεργιογόνα και άσθμα

Σύμφωνα με τον Seeley, οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες συμβάλλουν στην κυκλοφορία του αέρα μέσα στο δωμάτιο, αλλά αναδεύουν επίσης ακάρεα σκόνης, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα, όπως:

έντονο φτέρνισμα,

υγρά μάτια,

καταρροή,

φαγούρα στο λαιμό και

δυσκολίες στην αναπνοή

«Ο τακτικός καθαρισμός των πτερυγίων του ανεμιστήρα ή η χρήση ανεμιστήρα με καθαρισμό αέρα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τις αλλεργίες», επισημαίνει ο ειδικός.

Καταρροή

«Η παρατεταμένη χρήση ηλεκτρικών ανεμιστήρων μπορεί να ξηράνει τον αέρα, προκαλώντας στον οργανισμό να παράγει περισσότερη βλέννα για να παραμείνει ενυδατωμένος», αναφέρει ο Seeley. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βουλωμένη μύτη, πονοκέφαλο και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα. Ευτυχώς, η καλή ενυδάτωση με κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων νερού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Ξηρά μάτια και ερεθισμός

Ο ειδικός προειδοποίησε ότι ο ξηρός αέρας από τους ανεμιστήρες μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και ερεθισμό στα μάτια, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο για όσους φορούν φακούς επαφής.

Μυϊκός πόνος

«Ο δροσερός αέρας από τον ηλεκτρικό ανεμιστήρα μπορεί να επιδεινώσει υπάρχοντες μυϊκούς πόνους και να οδηγήσει σε κράμπες, με αποτέλεσμα περισσότερη δυσφορία», αναφέρει ο ειδικός.

Ανεμιστήρας: 7 συμβουλές από ειδικό για καλύτερο ύπνο όταν έχει ζέστη

Αυτές οι οικονομικές συμβουλές από τον Seeley θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον ύπνου χωρίς να χρειάζεστε ανεμιστήρα:

Βάλτε τη μαξιλαροθήκη ή τη θερμοφόρα σας στην κατάψυξη πριν κοιμηθείτε. Δυσκολεύεστε να δροσιστείτε το βράδυ; Γεμίστε τη θερμοφόρα σας με κρύο νερό και βάλτε την στην κατάψυξη μία ώρα πριν τον ύπνο.

Πλύνετε τους καρπούς σας με κρύο νερό όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας. Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν τον ύπνο, περάστε επίσης τους καρπούς σας κάτω από κρύο νερό για μερικά λεπτά πριν τον ύπνο, καθώς αυτό δροσίζει γρήγορα το σώμα σας.

Κρατήστε τις περσίδες και τις κουρτίνες του υπνοδωματίου σας κλειστές όλη μέρα. Αυτό θα πρέπει να διατηρεί το υπνοδωμάτιό σας πιο δροσερό τη νύχτα, όταν πρέπει να κοιμηθείτε.

Εκτεθείτε σε όσο το δυνατόν περισσότερο φως της ημέρας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό συμβαίνει επειδή το φως παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματός σας, καθώς δίνει σήμα στον εγκέφαλό σας πότε να είναι σε εγρήγορση και πότε να ξεκουραστεί.

Πιείτε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ακόμα και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να σας κάνει νυσταλέους και κουρασμένους, διαταράσσοντας αρνητικά τη διάθεσή σας.

Μην καταναλώσετε αλκοόλ για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τον ύπνο. Το αλκοόλ έχει κατασταλτικές ιδιότητες, οπότε μπορεί να νομίζετε ότι θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, στην πραγματικότητα όμως η ποιότητα του ύπνου σας θα είναι χειρότερη και θα νιώθετε κουρασμένοι το πρωί.

Αλλάξτε το πάπλωμά σας σε πιο ανοιχτόχρωμο. Αν ιδρώνετε τη νύχτα, καλό είναι να αλλάξετε το πάπλωμά σας επιλέγοντας ένα σε πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση κατασκευασμένο από πιο ελαφρύ υλικό, για να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σας.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Επίσημο: Τα πιάνει στη «φάκα», τρώνε πρόστιμο 1000 ευρώ – Ποια αυτοκίνητα κινδυνεύουν

Σώζει τσέπες: Πώς ρυθμίζουμε το κλιματιστικό για να γλιτώσουμε χρήματα από τον λογαριασμό ρεύματος

Μόνο περηφάνια: Ασημένιος ο Καραλής στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ