Για πολλούς η νηστεία έχει επισήμως ξεκινήσει από την Καθαρά Δευτέρα. Πέρα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, αποτελεί και έναν τρόπο αποτοξίνωσης, γι’ αυτό και ακούμε όλο και περισσότερους να την ακολουθούν.
Η νηστεία δεν είναι τυχαία υπόθεση. Ξεκινάει με τα νηστίσιμα φαγώσιμα της Καθαράς Δευτέρας και διαρκεί για σαράντα ημέρες, με μια προσαρμογή του διατροφολογίου. Όσοι νηστεύουν χρόνια, γνωρίζουν καλά που να βρουν τις βιταμίνες και την πρωτεΐνη που χάνουν από την αποχή από τα προϊόντα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα παράγωγά του.
Τα λαχανικά και τα όσπρια είναι η πιο διαδεδομένη επιλογή. Μάλιστα υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές που εξασφαλίζουν σε όσους νηστεύουν, μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια και χορταστική.
Το λαχανικό που θεωρείται από τους διατροφολόγους η ιδανική τροφή για να καταναλώσεις κατά την περίοδο της νηστείας, είναι το σπανάκι. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων ενώ κάθε μπουκιά με σπανάκι είναι και μια βόμβα πρωτεΐνης.
Το σπανάκι αποτελείται κυρίως από 91,4% νερό, 3,6% υδατάνθρακες και 2,9% πρωτεΐνη. Είναι εύκολο στη μαγειρική, γευστικό και πάνω απ’ όλα θρεπτικό.
Πέρα από την αγαπημένη πίτα με σπανάκι, μπορεί να καταναλωθεί σαν σαλάτα με τα φρέσκα τρυφερά φύλλα του σπανακιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πουρέ, σε πιλάφια ή σε ριζότο.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Νικήτας Κακλαμάνης: Πήρε θέση για το επεισόδιο στην Πινακοθήκη
Κρατείται στην Πινακοθήκη ο βουλευτής της Νίκης που έσπασε έκθεση