Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους στον Βόλο: Tα αμέτρητα νεκρά ψάρια στις ακτές του Παγασητικού έχουν μετατραπεί σε γεύμα για πεινασμένους καρχαρίες.
Σε νεκροταφείο ψαριών μετατράπηκε ο Παγασητικός με τις εικόνες από τον Βόλο να κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου. Μετά τις θλιβερές αυτές εικόνες και τις κόντρες Περιφέρειας Μαγνησίας και δήμου Βόλου για το ποιος τελικά φταίει, οι προσπάθειες των Αρχών για τον καθαρισμό συνεχίζονται και ήδη έχουν περισυνελλεγεί πάνω από 160 τόνοι.
Όμως, ο τρόμος παραμένει… Κι αυτό γιατί κάτοικοι της περιοχής και καταστηματάρχες θα έρθουν αντιμέτωποι και με ένα ακόμα πρόβλημα στον Παγασητικό, που είναι τα καρχαριοειδή.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο θαλάσσιος βιολόγος και διαχειριστής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Βιοποικιλότητας, Χρήστος Τακλής, πρόσκληση για «τσιμπούσι» θηρευτών της θάλασσας, που υπάρχουν ήδη στον Παγασητικό, μεταξύ των οποίων και περιστασιακά καρχαρίες, θα αποτελέσουν τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, αν δεν τα περισυνελλέξουν εγκαίρως.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Ράδιο ΕΝΑ, Χρήστος Τακλής, το πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει και στη λίμνη Κάρλα, καθώς μειώνεται το νερό και δεν επαρκεί για τα υπάρχοντα ψάρια, ο πληθυσμός των οποίων, αυξήθηκε λόγω του όγκου του νερού από τις πλημμύρες.
Σύμφωνα με τον κ. Τακλή, η κατάσταση με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό από την Κάρλα, ήταν κάτι αναμενόμενο, που οι επιστήμονες περίμεναν να συμβεί, απλά συνέβη με πολύ μεγαλύτερο όγκο ψαριών που μπορούσε να δει το Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας.
«Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και στη λίμνη Κάρλα, στην οποία έχουν πέσει τα νερά, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα, γιατί θα μειωθεί το οξυγόνο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε ασφυξία τα ψάρια που υπάρχουν εκεί», σημείωσε ο βιολόγος. Όπως εξήγησε, αν μειωθεί και άλλο η στάθμη της λίμνης και συνεχίσουν να υπάρχουν τόσα πολλά ψάρια, θα μειωθεί το οξυγόνο.
Αγανακτισμένοι οι ξενοδόχοι από τα νεκρά ψάρια στον Βόλο
Οι επιχειρηματίες του τουρισμού στον Βόλο κάνουν λόγο για απόλυτη καταστροφή. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει στο OPEN ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στις Αλυκές Βόλου, Δημήτρης Καραμήτσος, ότι «το 90% των πελατών έχει φύγει».
Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το φαινόμενο ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή. Το ξενοδοχείο μου είναι στις Αλυκές, δίπλα στη θάλασσα, στα 20 μέτρα από εκεί που βρίσκονται τα νεκρά ψάρια. Το 90% των πελατών έχει φύγει από το ξενοδοχείο και βρίσκεται ουσιαστικά μόνο το προσωπικό. Ακύρωσαν τις κρατήσεις και έφυγαν και λογικό αφού ήρθαν να κάνουν μπάνιο δίπλα στη θάλασσα και αντί αυτού έβλεπαν νεκρά ψάρια. Εκτός από την άσχημη εικόνα, η δυσοσμία είναι πολύ έντονη στο σημείο».
Μάλιστα, αναφέρεται και στις δυσκολίες που έχουν οι κάτοικοι του Βόλου από την περσινή χρονιά: «Ήταν ήδη δύσκολη η κατάσταση για τους ανθρώπους του Βόλου, για τα νερά που υπήρχαν από την περσινή χρονιά λόγω των κακοκαιριών. Οι επιχειρήσεις της εστίασης βρίσκονται στο μείον 70-80% περίπου σε σχέση με άλλες χρονιές. Βέβαια τώρα βρίσκονται σχεδόν στο μείον 100%, αφού εξαφανίστηκε όλος ο κόσμος».
Περισσότερες ειδήσεις σήμερα
Θα κάνουν «μπάνιο» στο χρήμα: 4 ζώδια θα έχουν την τύχη με το μέρος τους μέχρι τέλη Σεπτέμβρη
Σεισμοί: Ο χάρτης με τα πιο επικίνδυνα ρήγματα στην Ελλάδα – Ποια περιοχή έχει τα περισσότερα