ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Το πιο σπουδαίο μάθημα: Συμμαθητές 10χρονης με λευχαιμία στη Χαλκιδική έστησαν κουμπαρά για να τη βοηθήσουν

Newsroom
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 3λ. 23δ.

Μαθήματα ζωής, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από τους συμμαθητές της μικρής Σμαράγδας

Μεγαλείο ψυχής: Συμμαθητές 10χρονης με λευχαιμία έστησαν το δικό τους κουμπαρά

Άρχισαν να γεμίζουν τον κουμπαρά που έστησαν στην τάξη τους για τη μικρή Σμαράγδα που διαγνώστηκε πρόσφατα με λευχαιμία για να τη βοηθήσουν.

Μαζεύουν λεφτά οι συμμαθητές 10χρονης που διαγνώστηκε με λευχαιμία

Μαθητές του δημοτικού σχολείου Πευκοχωρίου στην Χαλκιδική έστησαν στην τάξη τους κουμπαρά, με τα πρώτα δεκάλεπτα και εικοσάλεπτα που τους περίσσευαν από το κυλικείο, για να βοηθήσουν τη 10χρονη συμμαθήτριά τους που διαγνώστηκε πρόσφατα με λευχαιμία.

Συγκινητική πράξη αλληλεγγύης

Γνωρίζοντας το κορίτσι από το σχολείο, κινητοποιήθηκαν, ώστε να βοηθήσουν στην κάλυψη των εξόδων που θα προκύψουν από τις ανάγκες της νοσηλείας της μαθήτριας και των μετακινήσεων της οικογένειας. Με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, οι κουμπαράδες άρχισαν να γίνονται περισσότεροι και να μπαίνουν σε κάθε τάξη, ώστε οι δάσκαλοι και οι δασκάλες να έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν στα παιδιά για το θέμα, να εξηγήσουν τι συμβαίνει και πώς μπορεί το λίγο από τον καθένα να γίνει πολύ για κάποιον με τη βοήθεια των πολλών.

Κουμπαράδες άρχισαν να στήνονται και σε άλλα σημεία στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, αλλά και σε χωριά της γύρω περιοχής και έτσι τα πρώτα χρήματα άρχισαν να συγκεντρώνονται σε σχολεία, καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φροντιστήρια, βιβλιοπωλεία και ΚΔΑΠ.

«Εμείς ξεκινήσαμε σε τοπικό επίπεδο ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πευκοχωρίου», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκ μέρους του Συλλόγου, η Μαρία Λιάκου.

«Μια κυρία επικοινώνησε μαζί μου και πρότεινε να διατεθούν για τις ανάγκες του 10χρονου κοριτσιού τα χρήματα από έναν χορό που διοργανώνει με τον σύλλογό της. Μια άλλη κυρία από τον Στανό μας ενημέρωσε ότι το χωριό διοργανώνει θεατρική παράσταση για να βοηθήσει ένα άλλο κοριτσάκι και δήλωσε πρόθυμη να διατεθεί μέρος των χρημάτων για τη Σμαράγδα», σημειώνει η κ. Λιάκου.

Από την πλευρά της, η Παναγιώτα Σαχαρίδη, κοινωνική λειτουργός και σύμβουλος ψυχικής υγείας, ενημερώθηκε για το θέμα μέσω του facebook από την ανάρτηση μιας καθηγήτριας αγγλικών σε φροντιστήριο της περιοχής. Η κ. Σαχαρίδη «ανέβασε» σχετικό βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε σχεδόν 800 φορές και είχε 12.500 προβολές μέσα σε τέσσερις μέρες.

Κουμπαράδες άρχισαν να στήνονται και στην Ορμύλια, ενώ μια γυναίκα, μητέρα η ίδια με δύο παιδιά, την ενημέρωσε ότι θα διαθέσει για τη 10χρονη μαθήτρια τα έσοδα του μήνα από το κατάστημα με κεριά που διατηρεί στην περιοχή. Χρήματα άρχισαν να συγκεντρώνονται και από φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώθηκε σε κατάστημα στην Ορμύλια.

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ