Η λειψυδρία φέρνει θαλασσινό νερό στις πισίνες όμως τίθεται θέμα για το άδειασμα του νερού.
Η ρύθμιση συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο στο υπουργείο Τουρισμού για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν ορισμένες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», η ρύθμιση αυτή δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τον ποιοτικό έλεγχο του νερού αλλά και για το γεγονός ότι επιτρέπεται το άδειασμά του πίσω στη θάλασσα, αν και έχουν προστεθεί σε αυτό χημικές ουσίες. Τη δυνατότητα αυτή είχαν μέχρι πρότινος μόνο στις πισίνες των πλοίων, ωστόσο η κυβέρνηση τώρα ανάβει το «πράσινο φως» για όλα τα τουριστικά καταλύματα.
Στην εφημερίδα μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικών Επιχειρήσεων Πισίνας και Υδρομασάζ (ΣΕΕΠΥ), Αλέξανδρος Κράλης, οποίος δεν διαφωνεί όπως με την νομοθετική ρύθμιση ωστόσο τονίζει ότι θα είναι πολύ μεγάλο το κόστος προσαρμογής.
Όπως λέει θα πρέπει να αντικατασταθούν όλα τα μεταλλικά στοιχεία στις πισίνες και οι αντλίες να μετατραπούν σε αντλίες θαλασσινού νερού, διαφορετικά θα καταστρέφονται έπειτα από μια διετία.
Υπογράμμισε δε, ότι τάσσεται κατά του αδειάσματος του νερού στη θάλασσα καθώς θα περιέχει χλώριο και αλγοκτόνο και για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να απορρίπτεται στη φύση.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Θρήνος στον Βόλο: Πέθανε μόλις 45 ετών – Εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του
Σοφικό Κορινθίας: Ιερόσυλοι άρπαξαν τάματα και χρυσαφικά από μοναστήρι
Αστραφτερά τζάμια: Τα μυστικά των επαγγελματιών που θα σας σώσουν χρήματα και χρόνο