Στους κορυφαίους της παγκόσμιας Ρομποτικής, μαθητές από την Ελλάδα

Μόνο υπερηφάνεια για αυτούς τους μαθητές  που κατέκτησαν πρωτιές και σημαντικές διακρίσεις στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής  
στους-κορυφαίους-της-παγκόσμιας-ρομπ-83049

Μόνο υπερηφάνεια για αυτούς τους μαθητές  που κατέκτησαν πρωτιές στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής

Κατέκτησαν πρωτιές και μας έκαναν υπερήφανους. Μαθητές από την Ελλάδα,  δημιούργησαν πρωτότυπα projects και ξεχώρισαν ανάμεσα σε 40 ομάδες από 16 χώρες και κατέκτησαν την 1η, την 3η και την 5η θέση στην κατηγορία, στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής.

Κατέκτησαν την 1η, την 3η και την 5η θέση

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν μαθητές από το Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίοι συμμετείχαν σε Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής που διεξήχθη στη Ρουμανία στις 4 έως 6 Νοεμβρίου 2022.

Κέντρα Ρομποτικής από το Ηράκλειο, το Αρκαλοχώρι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαζίου συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής Robochallenge στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στις 4, 5 & 6 Νοεμβρίου, με 11 μαθητές χωρισμένους σε 4 ομάδες και 2 προπονητές στις κατηγορίες freestyle και follow line.

Η αποστολή εκπροσώπησε την Ελλάδα και τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, σε αυτήν την σπουδαία διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 16 χώρες!

Οι Ηρακλειώτες μαθητές κατέκτησαν την πρώτη θέση, την τρίτη θέση (ισοβαθμία) με τιμητικό βραβείο, καθώς και την πέμπτη θέση στην κατηγορία Freestyle, με πρωτότυπα – καινοτόμα projects.

Δημιούργησαν ένα αυτόματο καλάθι ψαρέματος

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα που πήρε την 1η θέση δημιούργησε ένα αυτόματο καλάμι ψαρέματος (Automatic Fishing Pole A.F.P.)! Οι μαθητές που κατέκτησαν την πρώτη θέση είναι οι : Γιάννης Ρογδάκης, Ιάκωβος Τζανάκης και Παναγιώτης Νάκος με προπονητές τους Σωτήρη Καλαϊτζάκη και Δανιήλ Δάφνη.

Η ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση, με ισοβαθμία και τιμητικό βραβείο, με συμμετέχοντες τους μαθητές Νίκο Τσικριτσάκη, Μιχάλη Κατρά και Ειρήνη Καρουζάκη και προπονητές τουςΓιάννη Καρουζάκη και Χαρά Καμνάκη, δημιούργησε ένα έξυπνο γάντι για τυφλούς (Blinds ultrasonic glove BUG).

Την 5η θέση κατέλαβε η ομάδα με τους πιο μικρούς συμμετέχοντες του διαγωνισμού! Οι μαθητές Δημήτρης Τσίχλας και Δημήτρης Κοκκινάκης δημιούργησαν μία συσκευή αποτροπής ζώων και πουλιών από τις καλλιέργειες (Α.Ι. Animal Alarm) και προπονητές τους είναι ο Γιάννης Καρουζάκς και η Χαρά Καμνάκη.

Δημιούργησαν σύστημα μεταφοράς εύθραυστων προϊόντων

Τέλος η τέταρτη ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές Φίλιππο Αλεγκάκη, Παύλο Αλεγκάκη και Γιάννη Κονιό δημιούργησε ένα σύστημα μεταφοράς εύθραυστων προϊόντων (Transport Safety Box T.S.B.) και είχαν προπονητές τους Γιάννη Καρουζάκη και Χαρά Καμνάκη.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής συγχαίρει τους μαθητές και τους προπονητές για τα αποτελέσματα που κατάφεραν να φέρουν και εύχεται πάντα επιτυχίες. Τους ευχαριστούμε που μας έκαναν υπερήφανους με αυτές τις διακρίσεις.

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ