Μόλις μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα: Πέθανε η πρώην τραγουδίστρια, Μαίρη Αλεξοπούλου – Είχε μονάσει μετά τον χαμό της κόρης της

μόλις-μαθεύτηκαν-τα-δυσάρεστα-πέθανε-150620

Η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια, Μαίρη Αλεξοπούλου, τραγούδησε πλάι σε μεγάλα ονόματα του χώρου της. Ο θάνατος της 18χρονης κόρης της σε τροχαίο, το 1984, στάθηκε η αφορμή για να γίνει μοναχή. Μόνασε με το όνομα «Θεονύμφη» στο Ιερό Ησυχαστήριο Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κορωπί και πριν από λίγο άφησε την τελευταία της πνοή. Η πρώην τραγουδίστρια, που γνώρισε τη δόξα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, μέχρι τα 42 της χρόνια ζούσε μια ζωή σαν παραμύθι.

Πέθανε η πρώην τραγουδίστρια, Μαίρη Αλεξοπούλου

Μεγάλωσε στο Περιστέρι. Ήταν το πρώτο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας με έξι παιδιά. Ο πατέρας της, επίτροπος τότε στη Μητρόπολη Περιστερίου, δεν ήθελε η κόρη του να ασχοληθεί, ούτε με τον χορό, αλλά ούτε και με το τραγούδι. Τελικά, κάποιοι φίλοι μουσικοί του παππού της, τον έπεισαν για το ταλέντο της στο τραγούδι, ενώ ένας από αυτούς, κέρδισε την εμπιστοσύνη του και την πήρε μαζί του σε μια ορχήστρα στη «Χωριάτικη Ταβέρνα» της Εκάλης.

Η Μαίρη Αλεξοπούλου είχε μονάσει μετά τον χαμό της κόρης της

Μετά τον πρώτο μου δίσκο, πήγα και τραγούδησα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Είπα ένα τραγούδι του Μαυρομουστάκη μαζί με την Κλειώ Δενάρδου, το «Πανηγύρι». Εκεί βραβεύτηκα, πήρα το πρώτο βραβείο. Ξεκίνησα, μάλιστα, να βγάζω και καλό νυχτοκάματο. Τότε, δεν είχα καθόλου χρόνο να πηγαίνω στην εκκλησία, παρόλο που εγώ αλλιώς τα είχα μάθει από την οικογένειά μου. Μέσα μου, όμως, υπήρχε ένας μεγάλος καημός. Τότε, είχα κάνει επιτυχία και ένα τραγούδι του Κατσαρού στο φεστιβάλ της Μάλτας, με το οποίο πήραμε ξανά το πρώτο βραβείο. Ήταν μία περίοδος που ακούγονταν πολύ τα τραγούδια που έλεγα, που με ήξεραν όλοι οι άνθρωποι του χώρου. Παρ’ όλα αυτά, όλα τα ερωτικά μου τραγούδια που έλεγα στην πίστα τα αφιέρωνα στον Θεό. Προσπαθούσα μέσα από τον προβολέα να πάω στον ουρανό. Τόσο πολύ Τον αγαπούσα.

https://www.youtube.com/watch?v=sB1yox3cef8&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.enimerotiko.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title&ab_channel=kostasmermelas

Δούλεψε, μεταξύ άλλων, στην «Παλιά Αθήνα», στο «Κάστρο», στον «Βράχο», στα «Δειλινά» και στα «Αστέρια», με τους Πουλόπουλο, Βογιατζή, Φ. Νικολάου, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μπέσυ Αργυράκη, Μεταξόπουλο, Κατσαρό και πολλούς ακόμα. Έκανε τη δουλειά της και έφευγε από το εκάστοτε μαγαζί, γιατί της άρεσε η ησυχία. Δεν κάπνισε ποτέ και δεν της άρεσε καθόλου το αλκοόλ.

Ο γάμος της με γνωστό επιχειρηματία την απομάκρυνε, αρχικά, από το χώρο του θεάματος, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, κάτι δεν είχε πάει καλά με τις δουλειές του συζύγου της και έπρεπε να ξαναβγεί στο τραγούδι. Με τον σύζυγό της απέκτησαν δύο κόρες, την Κωνσταντίνα και την Ελευθερία. Η ζωή, όμως, πολλές φορές παίζει άσχημα παιχνίδια, εξαντλώντας την, έτσι κι αλλιώς, αυξημένη αίσθηση ειρωνείας που διαθέτει.

«Το 1984, η Κωνσταντίνα μου ήταν 18 χρόνων, λίγο προτού φύγει για να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο εξωτερικό. Ένα πρωί πήρε το αυτοκίνητό της από το σπίτι μας για να πάει στο μαγαζί της Κηφισιάς. Στη στροφή της Αγίας Μαρίνας στο Κορωπί έγινε μετωπική με κάποιο φορτηγό. Ήταν ακαριαίο. Εκείνη την ώρα δεν έβλεπα μπροστά μου, ανέβηκα στον καναπέ και πήδαγα μέχρι το ταβάνι. Τότε βγήκα στη βεράντα μας και από ένα σύννεφο ξεκίνησαν να πέφτουν σταγόνες. Χοντρές, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Και εκείνη την ώρα γυρνάω στον Θεό και του λέω: “Θεέ μου, κλαις κι Εσύ μαζί μου;» αφηγείται η Μαίρη Αλεξοπούλου στην εφημερίδα Espresso.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα πήγαινε συνέχεια στην εκκλησία. Δύο χρόνια αργότερα, αποφάσισε να πάει σε έναν γέροντα και να γίνει μοναχή.

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τη Μαίρη Αλεξοπούλου

Η Μαίρη Αλεξοπούλου μια απ τις ωραιότερες φωνές του ελληνικού πενταγραμμου και νυν Γερόντισσα Θεονύμφη της οποίας η φωνή ξεχώριζε στην βυζαντινή, την αποκαλούσαν όσοι την είχαν ακούσει στους ύμνους της λειτουργίας “το αηδόνι της βυζαντινής εκκλησίας”,αναπαυτηκε!!

Άνοιξε τα φτερά της και πέταξε κοντά στους αγγέλους…

Καλο σου παράδεισο μαμά 🤍🙏🙏🙏😪

Εφυγε απο κοντα μας αυτο το θεικο πλασμα που λεγοταν Μαιρη ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Η μετεπειτα αδερφη ΘΕΟΝΥΜΦΗ μια μερα πριν την γιορτη της μητερας πηγε να συναντησει την κορουλα της για να ακουσει τα χρονια πολλα!

Λυπαμαι τοσο πολυ!

Υπηρξαμε φιλες που χαθηκαν στην διαδρομη της ζωης….

Καλο σου ταξιδι γλυκεια μου με φως στο δρομο σου για την αιωνιοτητα!!!

Σάν κοριτσάκι σέ θυμάμαι γελαστή πάντα και φωτεινή….

Μαίρη Αλεξοπούλου!

Πολλές φορές ήσουν σέ μαγαζιά με τον πατέρα μου…

Για αυτό εγώ, ή τυχερή σε γνώρισα , όπως και τόσους από κοντά.

Τυχερή; δεν ξέρω

Γιατί σάς πόνεσα..

Όπως έγραψα για την Σούλη

Σας έβλεπα νέους, χαμογελαστούς , όμορφους…

Αργότερα άλλαζαν πολλά…

Σκληρά σενάρια γράφει ή ζωή μας…

Τί να πω…

Τόσα χρόνια πονούσες για το παιδί σου…

Μεγάλος πόνος, ό μεγαλύτερος…

Θά σωπάσω εδώ, ίσως ξεκουραστεί ή ψυχή σου.

Καλό ταξίδι ΜΠΑΜΠΟΛΑ…

Σέ τραγουδήσαμε, ήσουν αργότερα ή αγαπημένη μας στα πάρτι μας…

Πόσο όμορφα έλεγες αυτό το τραγούδι!

Τώρα θα πάς εκεί που ευχόμαστε..

Κοντά στην μικρή σου ΜΠΑΜΠΟΛΑ….

Στην κούκλα σου…

Ό πιο δύσκολος ρόλος είναι ό ρόλος τής μάνας!

Κάποτε υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της … πίστας, τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Από τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες …

Κι εκεί…στο απόγειο της “δόξας” της… εκλήθη θα βιώσει την δόξα της μοναχικής πολιτείας.

Ο θάνατος, λόγω τροχαίου ατυχήματος, της 18χρονης κόρης της …την έκανε να εγκαταλείψει, σε ηλικία 42 ετών, τα τερπνα της κοσμικής ζωής και να μονάσει στην πολυτελή της βίλα, την οποία μετέτρεψε σε Ιερό Ησυχαστήριο Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην περιοχή του Κορωπίου.

Η γνωστή ανά το πανελλήνιο Μαίρη Αλεξοπούλου, έζησε μέχρι τα τέλη της επίγειας ζωής της , ως Θεονυμφη μοναχή.

Κάθε φορά που πηγαίναμε στον χώρο της, επικεφαλής προσκυνητών, μας συγκινούσε η ηρεμία και η πραότητα του χαρακτήρος της.

Μας ομιλούσε με λόγια αγάπης και δεν κουραζόταν να μας ψάλλει υπέροχους ύμνους αλλά και ψαλτοτραγουδα, που η ίδια είχε συνθέσει.

Μόλις προ ολίγου πληροφορήθηκαμε ότι συμπεριελήφθη στην θριαμβευουσα Εκκλησία.

Ας είναι αιωνία της η μνήμη !!!

” ΕΚΟΙΜΗΘΗ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΘΕΟΝΥΜΦΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ “

~ Μέσα στην Αναστάσιμον Αίγλη, πέταξε για τον Παράδεισο η Γερόντισσα ΘΕΟΝΥΜΦΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ , Κτητόρισσα και Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορωπίου Αττικής , βυθίζοντας στην θλίψη τα εκατοντάδες πνευματικά της παιδιά και την μικρά αδελφότητα που προσφάτως δημιουργήθηκε πλησίον της.

Η Μακαριστή Γερόντισσα , υπήρξε φωτεινό παράδειγμα μετανοίας και εν Χριστώ μεταστροφής , μιμούμενη τις μεγάλες οσιακές μορφές εγκατέλειψε μία κατά κόσμον επιτυχημένη ζωή , αφού τις δεκαετίες 60-70 μεσουράνησε στο Ελληνικό πεντάγραμμο, στο Σινεμά, και στο θέατρο , ενώ εφερε πολλά βραβεία στην Ελλάδα απο καλλιστεία και μουσικά φεστιβάλ ανα τον κόσμο.

Υπήρξε σύζυγος του Μεγάλου Έλληνα Βιομηχάνου Δημητρίου Ναθαναήλ με τον οποίο δημιούργησε την οικία η οποία μετά τον πρόωρο θάνατο της κόρης της Κωνσταντίνας , μετατράπηκε σε Γυναικείο Ησυχαστήριο, το οποίο ανοίκει στην Ι.Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Η κατά κόσμον Μαίρη Αλεξοπούλου Γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1942 απο εύπορη οικογένεια .

Απόφοιτη Δραματικής και μουσικής σχολής , ξεχώρισε παιδιόθεν για την κλίση της προς την μουσική.

Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες της Εποχής τόσο στην Ελλάδα , όσο και στο Εξωτερικό.

Νυμφεύθηκε τον Βιομήχανο Δημήτριο Ναθαναήλ.

Υπήρξε μητέρα δύο παιδιών.

Το 1984 η κόρη της Κωνσταντίνα σε ηλικία 18 ετών χάνει την ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στο Κορωπί.

Τοτε υπήρξε η απαρχή της δικής της μεταστροφής .

Σταδιακά μετατρέπει την Επαύλη της στο Κορωπί σε Γυναικείο Ησυχαστήριο.

Το 1987 κείρεται Μεγαλόσχημη απο τον π.Άγγελο Αναστασίου στην Ι.Μ.Θεογεννήτορος Αυλώνος , λαμβάνοντας το όνομα ΘΕΟΝΥΜΦΗ .

Η Μαίρη Αλεξοπούλου μπαίνει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και αρχίζει τον αγώνα της πνευματικής ασκήσεως .

Ελεεί αδιάκριτα σε όσους κατέφθαναν στην έπαυλη της και ζητούσαν την βοήθεια της , χαρίζει ότι έχει και δεν έχει με μόνο κριτήριο τα Ευαγγελικά λόγια που ως

” ύδωρ ζών ” ακούγονται στα αυτιά της.

Το 1992 δέχεται μία ομάδα δοκίμων απο την Ομόδοξο Ρουμανία, τις οποίες ανατρέφει, θάλπει , σπουδάζει και προάγει στο μοναχικό σχήμα.

Το 1993 ο Μακαριστός Μητροπολίτης Μεσογαίας Κυρός ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ αναγνωρίζει επισήμως το Ησυχαστήριο και

την 6η Αυγούστου την Ενθρονίζει ως Πρώτη Καθηγουμένη του.

Το 2022 η Ι.Μητρόπολη εγκαθιδρύει νέα γυναικεία Αδελφότητα πλησίον της.

Τη 13 Μαΐου 2023 η Γερόντισσα Θεονύμφη πορεύθηκε στην Αιωνιότητα ώστε να συναντήσει τον Ποθεινό Νυμφίο που τόσο λάτρεψε .

Η Ζωή της θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα που θα ελέγχει και θα εμπνέει τις συνειδήσεις μας.

ΘΕΟΝΥΜΦΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΑΙΩΝΙΑ ΜΝΗΜΗ !

Έφυγε η σπουδαία τραγουδίστρια Μαίρη Αλεξοπούλου (1942-13/5/2023).

Μετά το χαμό της μιας κόρης της το 1984 σε ηλικία 18 ετών, αποφάσισε να μονάσει, κάτι που έγινε στα τέλη της δεκαετίας του 80 και ονομάστηκε μοναχή Θεονύμφη.

Μετέτρεψε το σπίτι της στο Κορωπί σε μοναστήρι της Παναγίας Θεονύμφης.

Μόλις έμαθα ότι έφυγε από την ζωή η Μαίρη Αλεξοπούλου συνεργαστεικαμε στο κέντρο Δέλτα στο Φάληρο με τους Πόλυ Πάνου και Μανώλη Αγγελόπουλο καλό ταξίδι

Έφυγε από κοντά μας σήμερα η αξιαγάπητη από όλους μας Μαίρη Αλεξοπούλου. Εδώ και πολλά χρόνια είχε ενδυθεί το μοναχικό σχήμα με το όνομα Θεονυμφη αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους που την επισκέπτονταν.

Κύριο έργο της η διακονία στον πονεμένο άνθρωπο.

Θα την θυμόμαστε με αγάπη πολλή

Αιώνια η μνήμη της.

Η ΜΑΙΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ έφυγε σήμερα από τη ζωή. Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1961. Έκανε μεγάλη καριέρα τραγουδίστριας και εμφανίστηκε σε δυο ελληνικές ταινίες: «Νυχτοπερπατήματα» και «Φίφης ο ακτύπητος». Όλοι γνωρίζουν, ότι η Μαίρη Αλεξοπούλου είχε εγκαταλείψει το χώρο του τραγουδιού και οδηγήθηκε σε έναν άλλον δρόμο, αυτόν του μοναχισμού. Ως δούλη πια του Κυρίου με το όνομα Θεονύμφη, είχε μετατρέψει το σπίτι της στο Κορωπί σε μοναστήρι. Θα την θυμόμαστε πάντα για την υπέροχη φωνή, αλλά και τον καλοσυνάτο χαρακτήρα της.

Έφυγε από τη ζωή Ή Γερόντισσα θεονύμφη Αλεξοπούλου κατά κόσμον “Μαίρη Αλεξοπούλου”

Ό Θεός να Αναπαύσει τή μακαρία ψυχή της! Τήν ευχή της νά έχουμε.

Ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής…

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ