«Κόκκινος συναγερμός» από σεισμολόγους :Ποια περιοχή της Ελλάδας κινδυνεύει με σεισμό 8,5 Ρίχτερ

Ο Κώστας Συνολάκης, έκανε πρόβλεψη «βόμβα» για σεισμό 8,5 Ρίχτερ στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μίλησε για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού.
κόκκινος-συναγερμός-από-σεισμολόγ-196816

Ο Κώστας Συνολάκης μιλώντας στην εκπομπή Στούντιο 4 ανέφερε το παράδειγμα της Δυτικής Κρήτης για έναν μεγάλο σεισμό.

Σεισμός: Το παράδειγμα στην δυτική Κρήτη

«Αν πάτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων θα δείτε ότι υπάρχει ένα έκθεμα που μιλάει για τον πολύ μεγάλο σεισμό που έγινε στη δυτική Κρήτη το 365 μ.χ. Και που τον ξέρουμε αυτόν τον σεισμό; Από τις περιγραφές… Είναι τότε που εξαφανίζεται η Αλεξάνδρεια σαν παγκόσμια πόλη.

Η Αλεξάνδρεια ήταν μέχρι τότε το κέντρο τουλάχιστον του Ελληνικού πολιτισμού. Εξαφανίζεται, γιατί καταστρέφεται πλήρως από ένα μεγάλο τσουνάμι, το οποίο το δημιουργεί ο σεισμός αυτός. Και μπορούμε να ξέρουμε πόσο μεγάλος ήταν ο σεισμός αυτός από την τεκτονική ανοίξωση.

Δηλαδή υπάρχουν σημεία στη δυτική Κρήτη, στα Φαλάσαρνα, τα οποία είναι μια καταπληκτική παραλία, όπου υπάρχει ένα παλιό λιμάνι το οποίο έχει ανεβεί και βρίσκεται 8 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Πως ανέβηκε;

Στα Σφακιά βλέπεις την παλιά ακτογραμμή που είναι δύο μέτρα, δηλαδή ανέβηκαν δύο μέτρα πάνω από την επιφάνεια. Μπορείτε να το δείτε κι εσείς, δεν χρειάζεται να είστε γεωλόγοι».

Σεισμός: Ο Κώστας Συνολάκης για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού

Ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος θέλησε να ρωτήσει ξανά για το ενδεχόμενο ενός τόσο μεγάλου σεισμού: «Βεβαίως… Πως υπολογίζεται το μέγεθος του σεισμού: οι γεωλόγοι λένε πως για να έχουν κάνει αυτές τις παρατηρήσεις, ενώ το νησάκι στα Χανιά έχει ανυψωθεί περίπου στο 1,80…

Εκεί λες «το είδους σεισμός είναι αυτός που μπορεί να κάνει τέτοιες μετατοπίσεις που τις βλέπουμε ακόμα και τώρα και τι μέγεθος είχε». Η απάντηση είναι περίπου 8,5 βαθμών.

Είναι ένα σενάριο στατιστικό, επειδή έχει ξαναγίνει. Είναι μια ένδειξη, δεν είναι πρόβλεψη. Το ότι έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, αυτό είναι η ένδειξη ότι μπορεί να ξαναγίνει.

Ένας λόγος για τον οποίο έχουμε αυτό το πολύ ωραίο τοπίο, σε θάλασσες, πεδιάδες, τα πολύ όμορφα βουνά, είναι γιατί είμαστε ακριβώς στα όρια δύο τεκτονικών πλακών, στο όριο της Ευρωπαϊκής πλάκας. Αυτή νότια της Κρήτης και προς το Ιόνιο, δυτικά από την Πελοπόννησο και προχωρώντας προς τη δυτική Ελλάδα, πηγαίνει από πάνω από την πλάκα της Αφρικής. Τι σημαίνει αυτό;

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Πολύ δύσκολη νύχτα για Ελένη Χατζίδου, Ετεοκλή Παύλου: Εσπευσμένα γιατρός στο σπίτι τους

Αληθινός πατριώτης: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρίζει ελληνική σημαία σε κάθε παιδί της Πρώτης Δημοτικού

Θεσσαλονίκη: Πήγε να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις με έναν τεράστιο σταυρό στον λαιμό

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ