Χθες το πρωί στην Πάφο και συγκεκριμένα στην Έμπα σημειώθηκε μια ανείπωτη τραγωδία καθώς ένα 4χρονο αγοράκι βρήκε φρικτό θάνατο από πνιγμό σε πισίνα. Ο μικρός με καταγωγή από την Συρία ξέφυγε της προσοχής της οικογένειάς του και έπεσε σε κοινόχρηστη πισίνα διαμερισμάτων στο μέρος που διέμενε με τους γονείς του.
Ανείπωτη τραγωδία στην Κύπρο με τον πνιγμό 4χρονου αγοριού
Η νεκροψία «μίλησε»: Αυτή είναι τελικά η αιτία θανάτου του 4χρονου αγοριού
Οι αρχές διέταξαν νεκροψία στη σορό του 4χρονου και σήμερα έγιναν γνωστά τα αίτια θανάτου. Ο τραγικός θάνατος του 4χρονου Μανσούρ Ελ Λιλά οφείλεται σε πνιγμό εντός ύδατος.
Οι δύο ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου προχώρησαν στην νεκροτομή και έλαβαν επίσης δείγματα από τη σορό του 4χρονου που στάλθηκαν ήδη για ιστοπαθολογικές και επιστημονικές εξετάσεις.
Πάντως το Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου ερευνά το περιστατικό και οι έρευνές τους έχουν στραφεί σε πολλαπλές κατευθύνσεις αναφορικά με την τραγωδία.
Οι αστυνομικές Αρχές της Πάφου επιχειρούν να διαλευκάνουν σε τρία μέτωπα τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του άτυχου παιδιού με καταγωγή από τη Συρία, που εντοπίστηκε αναίσθητο στην πισίνα από την μητέρα του και μεταφέρθηκε αμέσως από τους γονείς του σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατο του.
Πως το άτυχο παιδάκι διέφυγε της προσοχής των γονιών του και κατέληξε στην μοιραία πισίνα;
Ποια η ευθύνη των ιδιοκτητών/διαχειριστών του συγκροτήματος διαμερισμάτων αναφορικά με τη λειτουργία της πισίνας;
Ποιο το καθεστώς διαμονής της οικογένειας του άτυχου Μανσούρ στην Κύπρο;
Ο μικρός Μανσούρ διέμενε στο συγκρότημα διαμερισμάτων με τους γονείς και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, ενώ στο ίδιο κτίριο διαμένουν και άλλοι πολιτικοί πρόσφυγες που έχουν έρθει στην Κύπρο. Aντικείμενο της διερεύνησης των Αρχών είναι και το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο κτίριο να επιλέγηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για στέγαση προσφύγων.
Τα νεότερα για την τραγωδία με τον 4χρονο
Ο πνιγμός του 4χρονου αναδεικνύει χρόνια προβλήματα και κενά
Η τραγωδία στην Έμπα αναδεικνύει τα διαχρονικά κενά και τις ελλείψεις αναφορικά με την λειτουργία πισίνων. Η νομοθεσία που εφαρμόζεται από τις αρμόδιες αρχές ψηφίστηκε το 1990 και δεν διαχωρίζει οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις σε δημόσιες ή ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι με βάση τον νόμο, μια πισίνα που λειτουργεί σε ένα συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών θεωρείται δημόσια και για την λειτουργία της απαιτούνται βεβαιώσεις από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, την Υγειονομική Υπηρεσία, να διαθέτει επόπτη ασφαλείας και ναυαγοσώστη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της.