Η δίκη Πισπιρίγκου συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με το αίτημα του δικηγόρου της 34χρονης μητέρας, Αλέξη Κούγια, για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να εξεταστεί εάν πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου.
Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας «είχαμε κάνει ένα αίτημα για πραγματογνωμοσύνη. Η κυρία κατηγορουμένη είναι υγιέστατη ψυχολογικά. Έχουμε τη δυνατότητα η πραγματογνωμοσύνη να γίνει κατά τη διάρκεια της δίκης. Μπορείτε να την αποφασίσετε σήμερα ώστε να τελειώνει αυτή η ιστορία περί δήθεν συνδρόμου Μινχάουζεν. Σε καμία περίπτωση δεν πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν».
Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η δίκη Πισπιρίγκου
Ακολούθησε η κατάθεση της παιδιάτρου του νοσοκομείου του Ρίου, Βενετία Μπέλου, η οποία σήμερα υπηρετεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου και η οποία επεσήμανε ότι ακόμη και σήμερα, δεν έχει καταλήξει στα αίτια που προκάλεσαν αυτό τα επεισόδιο στο παιδί.
Ειδικότερα, για το επεισόδιο που είχε παρουσιάσει το παιδί στις 22 Ιανουαρίου 2022, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου, η μάρτυρας σημείωσε “η Τζωρτζίνα είχε αποκορεσμό γύρω στο 70 και ταχυκαρδία. Μέχρι να παρέμβω το παιδί επανήλθε… Επικοινώνησα με την ΜΕΘ Παίδων για να την ενημερώσω, μίλησα με εφημερεύουσα γιατρό. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν έκανε κινήσεις άκρων. Το χαρακτηριστικό του επεισοδίου ήταν η έντονη ωχρότητα. Μετά έκανε δύο επεισόδια εμέτων”.
Πρόεδρος: Ποιος σας φώναξε; Η μητέρα;
Μάρτυρας: Δε θυμάμαι
Πρόεδρος: Ποιος χορηγούσε τα φάρμακα;
Μάρτυρας: Η μητέρα
Ερωτηθείσα από τον Αλέξη Κούγια, η μάρτυρας απάντησε «δεν καταλήξαμε στο τι οφείλονται τα επεισόδια. Καταλήξαμε πως χρειάζεται νευρολογικό έλεγχο. Από εμάς έφυγε αδιάγνωστη» και πρόσθεσε πως ένας από τους συνοδούς του παιδιού, χωρίς να θυμάται εάν ήταν ο πατέρας ή η μητέρα, είχε ενημερώσει άμεσα τους γιατρούς για το επεισόδιο που εμφάνισε το παιδί στις 22 Ιανουαρίου.
Κούγιας: Αυτό δε δείχνει ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κακό στο παιδί;
Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.
Κούγιας: Τι είναι αυτή;
Κούγιας: Έχετε ξαναδεί μητέρα παιδιού για να πείσει τους γιατρούς ότι συμβαίνουν επεισόδια να τα τραβάει σε βίντεο; Έχει φτάσει στο σημείο αυτό για να πείσει
Μάρτυρας: Είναι πολύ σοβαρό για τους γονείς να κάνουν καταγραφή του επεισοδίου για να τα δουν οι νευρολόγοι σε δεύτερο χρόνο.