Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο οι πιστοί νηστεύουν για να κοινωνήσουν στην μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στη νηστεία της Παναγίας νηστεύουμε από κρέας, γαλακτερά, ψάρι, λάδι, κρασί. Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Αυγούστου μέχρι και την 14η Αυγούστου νηστεύουμε προς τιμήν της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της μεγαλύτερης Θεομητορικής εορτής του ορθοδόξου εορτολογίου.
Δεκαπενταύγουστος: Τα παραδοσιακά πιάτα που τρώμε σήμερα
Τι τρώμε όμως τον Δεκαπενταύγουστο; Μετά τη δεκαπενθήμερη νηστεία, στο γιορτινό τραπέζι κυριαρχεί συνήθως το κρέας που συμπληρώνεται με πολλά άλλα παραδοσιακά εδέσματα, ανάλογα με τον τόπο.
Ενδεικτικά, μερικά παραδοσιακά πιάτα του Δεκαπενταύγουστου είναι: η γίδα βραστή με πιλάφι, το ψητό στις κληματόβεργες στο φούρνο, το παραδοσιακό στιφάδο στην Εύβοια, η παστιτσάδα η κερκυραϊκή, το κυκλαδίτικο ρόστο.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Ιός Δυτικού Νείλου: Στην Καλλιθέα το πρώτο κρούσμα της Αττικής – Οι υπόλοιπες περιοχές με κρούσματα
Θα ζήσουν το απόλυτο: Αυτά τα 2 ζώδια θα βρουν σύντομα την αδελφή ψυχή τους
Μεγάλη γιορτή σήμερα: Τα 500 ονόματα της Παναγίας και οι συμβολισμοί τους