Ανείπωτη θλίψη στη Σπάρτη: Έδωσε τέλος στη ζωή του ο 39χρονος Βασίλης Καρτερούλης

ανείπωτη-θλίψη-στη-σπάρτη-έδωσε-τέλος-121829

Σε θλίψη έχει βυθιστεί η Σπάρτη και συγκεκριμένα ο Αγίος Ιωάννης Σπάρτης, καθώς ο 39χρονος Βασίλης Καρτερούλης έδωσε τέλος στην ζωή του.

Ο 39χρονος Βασίλης Καρτερούλης έδωσε τέλος στην ζωή του

Ο 39χρονος Βασίλης Καρτερούλης αυτοπυροβολήθηκε με την καραμπίνα του. Μέχρις στιγμής οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτήν την πράξη είναι άγνωστοι.

Το βράδυ της Παρασκευής γράφτηκε ο τραγικός επίλογος στον Αγίο Ιωάννη Σπάρτης. Ο 39χρονος Βασίλης Καρτερούλης αυτοπυροβολήθηκε με την καραμπίνα του. Η οικογένεια του ανέφερε την απουσία του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα καθώς δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί του από το βράδυ της Παρασκευής. Μετά από αναζήτηση τον εντόπισαν νεκρό στο αγρόκτημα κοντά στο πατρικό του σπίτι

Ο Βασίλης Καρτερούλης ήταν γνωστός για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο καθώς ήταν ποδοσφαιριστής του ΑΟ Σπάρτης, ενώ εργαζότανε σε μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής. Ήταν παντρεμένος και είχε μια κόρη. Λάτρης του ψαρέματος. Το τελευταίο διάστημα δεν αγωνιζόταν λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας προσώπου στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στο άκουσμα ότι ένας νέος άνθρωπος, πατέρας και σύζυγος, αθλητής και εργαζόμενος, έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Πως μπορώ να βοηθήσω κάποιον με τάσεις αυτοκτονίας;

Μην εκφράσεις δυσαρέσκια και απορία για τις σκέψεις του. “Μα θα είσαι χαζός να το κάνεις αυτό, η ζωή σου είναι μια χαρά!”,

“Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θες να αυτοκτονήσεις”. Είναι πολύ σημαντικό για αυτόν που εκφράζει τις σκέψεις αυτές να νιώσει αποδοχή και κατανόηση.

Μην τον κάνεις να αισθανθεί επιπλέον τύψεις με το πόσο θα πληγωθείς αν πεθάνει. Πιθανά να νιώθει ήδη τρομερά ένοχος. Μην του καταδείξεις πόσο εγωιστική πράξη είναι η αυτοκτονία, γενικά προσπάθησε να ανακουφίσεις όποιες ενοχές έχει, παρά να του φορτώσεις επιπλέον.

Στο ίδιο σκεπτικό με το παραπάνω, μην εκφράσεις την άποψη πως η αυτοκτονία είναι πράξη δειλίας, ότι ξεφεύγει από τα προβλήματα αντί να τα αντιμετωπίσει.

Μην εκφράσεις δυσπιστία για τις προθέσεις του και μην υποτιμήσεις αυτό που σου λέει. Συχνά από τον φόβο και τη λύπη μας,

θέλουμε να πούμε στους ανθρώπους μας που εκφράζουν αυτές τις σκέψεις πως δεν το εννοούν ή πως υπερβάλλουν ή πως γίνονται μελοδραματικοί χωρίς λόγο.

Μην του πεις πως δεν περνάει δα και τίποτα σημαντικό, πως άλλοι ζουν πολύ χειρότερα και δεν θέλουν να αυτοκτονήσουν. Το γνωρίζει και αισθάνεται ενοχές,

αλλά αυτό δεν αλλάζει τα συναισθήματα του.

Μην φέρεις τη θρησκεία στην κουβέντα. Ακόμα και αν πιστεύει στον θεό, η σκέψη πως η αυτοκτονία είναι αμαρτία, δεν αρκεί για να τον αποτρέψει και σίγουρα με κανένα τρόπο δεν τον ανακουφίζει.

Πως πρέπει να του μιλήσετε

Αν θέλεις μπορείτε να τον ρωτήσετε για το πως αισθάνεται, ποιες σκέψεις κάνει, γιατί κάνει αυτές τις σκέψεις, αρκεί να μην τον κρίνετε, να τον ακούτε με σεβασμό και κατανόηση.

Τέλος, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε πως επειδή ο αυτοκτονικός ιδεασμός είναι απόρροια όχι μόνο περιβαλλοντικών καταστάσεων,αλλά και γενετικών επιδράσεων, που έχουν σχέση με τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών σεροτονίκη και ντοπαμίνη στον εγκέφαλο, συχνά ακόμα και οι καλύτερες προθέσεις και προσπάθειες από το περιβάλλον του ατόμου, αλλά και από το ίδιο το άτομο, πέφτουν στο κενό.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ