Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας: Τι δεν επιτρέπεται να κάνουμε – Οι ποινές για τους παραβάτες

Ησυχία: Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας - Τι απαγορεύεται να κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή και ποιες είναι οι ποινές
αλλάζουν-οι-ώρες-κοινής-ησυχίας-τι-δεν-217789

Νέες ώρες κοινής ησυχίας έρχονται την χειμερινή περίοδο από την 1η ημέρα του επόμενου μήνα.

Από την 1η Οκτωβρίου αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996, οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας υπόκεινται αλλαγή και είναι οι ακόλουθες:

Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.

Ο νόμος προβλέπει ότι «οι παραβάσεις των προεδρικών διαταγμάτων της παραγράφου 1 περίπτωση α΄ του άρθρου 12 του ν. 1481/1984 και των αστυνομικών διατάξεων της παραγράφου 3 εδάφιο β΄ του ίδιου άρθρου τιμωρούνται με φυλάκιση έως πέντε μηνών ή χρηματική ποινή έως εκατόν πενήντα ημερήσιες μονάδες.

Τις ώρες κοινής ησυχίας δεν επιτρέπεται:

Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

8 οφέλη της σιωπής για τη σωματική και ψυχική υγεία

Στον πάντα θορυβώδη κόσμο μας, γεμάτο μουσική υπόκρουση, on-demand εκπομπές, podcasts και αεροπλάνα που πετούν από πάνω μας, πολλοί δεν “βιώνουν” αρκετή ησυχία. Και σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, αυτό δεν είναι και τόσο καλό για την υγεία.

Τόσο οι ειδικοί όσο και οι ερευνητικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι, ειδικά στον θορυβώδη κόσμο, ο χρόνος που περνά κανείς στη σιωπή μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

Αν και η απουσία ήχου μπορεί να υποδηλώνει κενό, μπορεί κανείς να ανακαλύψει ότι η μείωση του θορύβου προσφέρει εκπληκτική πληρότητα για το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.

Ροζ θόρυβος και άλλοι τρόποι που οι ήχοι αναβαθμίζουν τη ζωή σου

Ακολουθεί μια ματιά σε μερικούς σοβαρούς λόγους για να επιζητά κανείς ησυχία, καθώς και πραγματικές συμβουλές για το πώς να το επιτύχει.

Η σιωπή μπορεί να βοηθήσει την υγεία με διάφορους τρόπους, όπως:

• μείωση της αρτηριακής πίεσης

• βελτίωση της συγκέντρωσης και της εστίασης

• ηρεμία από τις αγωνιώδεις σκέψεις

• τόνωση της ανάπτυξης του εγκεφάλου

• μείωση της κορτιζόλης

• τόνωση της δημιουργικότητας

• βελτίωση της αϋπνίας

• ενθάρρυνση της ενσυνειδητότητας

Η σιωπή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Η υπέρταση, ή υψηλή αρτηριακή πίεση, αποκαλείται συχνά ο “σιωπηλός” δολοφόνος. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει κάτι ειρωνικό στο γεγονός ότι η σιωπή θα μπορούσε στην πραγματικότητα να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακούρυθμού.

Γενικά, χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να προσδιοριστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της σιωπής στην καρδιαγγειακή υγεία, αλλά τα αποτελέσματα αυτά είναι ελπιδοφόρα.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ATENA: «Συναγερμός» από Μαρουσάκη – «Προσοχή, περνάμε στη δεύτερη φάση»

Χρήστος Δάντης – Ασημίνα Χατζηανδρέου: Η πρόβα γάμου, το «νυφικό» και το ταπεινό ξωκλήσι

Δύσκολες ώρες για την Πάολα: Ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις της

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ