Με έντονους πόνους στο πόδι μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο νοσοκομείο Λευκάδας 35χρονος από το τσίμπημα της αράχνης «Μαύρη Χήρα».
Ο άτυχος άντρας δέχτηκε το τσίμπημα της αράχνης τη στιγμή που φορούσε τα παπούτσια του, τα οποία είχε αφήσει έξω από το σπίτι του, σε περιοχή της Λευκάδας.
Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα της αράχνης «Μαύρη Χήρα»
Περίπου μισή ώρα μετά το τσίμπημα άρχισε να νιώθει ενόχληση ενώ μέσα σε λίγα λεπτά ο πόνος έγινε αφόρητος.
Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκάδας όπου οι γιατροί του χορήγησαν την προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή, ενώ παρέμεινε στο νοσοκομείο για συνεχή παρακολούθηση.
Ύστερα από 24 ώρες ο πόνος είχε υποχωρήσει αρκετά με αποτέλεσμα να πάρει εξιτήριο.
Τη στιγμή που o 35χρονος ένιωσε το τσίμπημα δεν έδωσε μεγάλη σημασία, καθώς θεώρησε πως κάποιο πετραδάκι ή κάποιο αγκάθι ήταν αυτό που τον τσίμπησε και συνέχισε τις εργασίες του.
Περίπου μισή ώρα αργότερα όμως, ο πόνος άρχισε να γίνεται έντονος και έτσι έβγαλε το παπούτσι του για να δει τι συμβαίνει, διαπιστώνοντας πως τον είχε τσιμπήσει μια κατάμαυρη αράχνη «μαύρη χήρα» 2-3 εκατοστών, η οποία μάλιστα ήταν ακόμα πάνω στο πόδι του.
Τι πρέπει να κάνετε εάν σας τσιμπήσει «μαύρη χήρα»
Η «μαύρη χήρα» είναι μια από τις πολλές αράχνες που ανήκουν στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα. Tο δηλητήριο της «μαύρης χήρας» αποτελείται από νευροτοξίνες και, σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και το θάνατο.
Η μαύρη χήρα κατασκευάζει έναν ισχυρό, κολλώδη ιστό από μεταξένιες ίνες. Έχει βρεθεί ότι η αντοχή αυτής της μεταξένιας ίνας είναι ίση με μία ίνα κατασκευασμένη από ατσάλι αντίστοιχου πάχους, έχοντας όμως το ατσάλι 6 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα.
Συνήθως, κρέμεται από τον ιστό ανάποδα και περιμένει κάποιο έντομο να πέσει πάνω του και να κολλήσει. Έπειτα ορμάει πάνω στο παγιδευμένο έντομο που προσπαθεί να ελευθερωθεί, το δαγκώνει και το τυλίγει σε κουκούλι για να τραφεί αργότερα.
Τα περισσότερα είδη μαύρης χήρας δεν είναι επιθετικά. Πολλά τσιμπήματα που γίνονται σε ανθρώπους είναι αμυντικά και γίνονται συνήθως όταν κατά λάθος ασκήσουμε πίεση πάνω της ή την ενοχλήσουμε.
Σε περίπτωση τσιμπήματος από «μαύρη αράχνη», δεν χρειάζεται πανικός. Τα συμπτώματα ξεκινούν στις πρώτες 3 με 6 ώρες, συνήθως ξεκινάει με κοιλιακό πόνο, ενώ το αντίδοτο σώζει αν το πάρει κανείς εγκαίρως.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Εριέττα Κούρκουλου: Το σπουδαίο μήνυμα που έστειλε με αφορμή το Πάσχα
Κωνσταντίνου και Ελένης: Ο λόγος που δεν προβάλλεται ποτέ το Πασχαλινό επεισόδιο
Δάκρυσε και η Χριστίνα Βίδου στην εκπομπή «Συνδέσεις»: «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες στη θέση μου»