Στον σύζυγο της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας και γνωστής ιατρού, Μίνας Γκάγκα, ανήκει το εργοστάσιο που έχει τυλιχθεί στις φλόγες στην Κάτω Κηφισιά, σύμφωνα με το Mega.
Πρόκειται για την επιχείρηση του επιχειρηματία Βασίλη Παλαμήδη, που οποίο παράγει μαγειρικά σκεύη.
Κάτω Κηφισιά: Στον σύζυγο της Μίνας Γκάγκα ανήκει το εργοστάσιο που καίγεται
Πυκνός, μαύρος καπνός έχει «σκεπάσει» την περιοχή της Κάτω Κηφισιάς, από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο, το οποίο παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη. Εξαιτίας των χημικών υλικών που καίγονται, υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, γι’ αυτό το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες μέσω του 112 να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες.
Κίνδυνος για την υγεία από τη φωτιά στην Κηφισιά
Σύμφωνα με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, η τοξικότητα από την εισπνοή προϊόντων καύσης μπορεί να προκαλέσει θερμική ή χημική βλάβη του αναπνευστικού συστήματος. Η άμεση θερμική βλάβη προκαλείται από την εισπνοή θερμού ατμού κοντά στην εστία της φωτιάς και αφορά τους ανώτερους αεραγωγούς.
Η χημική βλάβη, προκαλείται από την εισπνοή οργανικών μικροσωματιδίων διαφορετικής σύνθεσης και μεγέθους ή χημικών ερεθιστικών ουσιών και μπορεί να αφορά τόσο τους αεραγωγούς, όσο και το πνευμονικό παρέγχυμα. Η κυριότερη, άμεση αιτία θανάτου σε περίπτωση φωτιάς είναι η ασφυξία που οφείλεται στην κατανάλωση του οξυγόνου κοντά στην εστία της φωτιάς σε συνδυασμό με την εισπνοή μεγάλης ποσότητας καπνού. Συχνά συνυπάρχει και κάποιου βαθμού χημική ασφυξία με συστηματικά συμπτώματα, από την αδυναμία χρήσης του οξυγόνου σε κυτταρικό επίπεδο. Η χημική ασφυξία οφείλεται σε εισπνοή προϊόντων ατελούς καύσης όπως το μονοξείδιο του άνθρακα ή το υδροκυάνιο από την καύση π.χ πλαστικών ή άλλων υλικών που περιέχουν άζωτο.
Σε μεγαλύτερη απόσταση από την εστία της φωτιάς, η εισπνοή μικροσωματιδίων και χημικών ερεθιστικών ουσιών μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε σημαντικό αριθμό ατόμων που αφορούν τόσο το αναπνευστικό όσο και το καρδιαγγειακό σύστημα. Η βαρύτητα και η έκταση των βλαβών από την εισπνοή σωματιδίων ή/και τοξικών αερίων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το μέγεθος και η διάμετρος των σωματιδίων, η διάρκεια της έκθεσης, η διαλυτότητα των τοξικών αερίων καθώς και η ύπαρξη υποκείμενου νοσήματος. Η τοξικότητα όσον αφορά το αναπνευστικό σύστημα μπορεί να αφορά τον ανώτερο αεραγωγό, το τραχειοβρογχικό δένδρο καθώς και το πνευμονικό παρέγχυμα.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Η λύση στον καύσωνα: Το κόλπο με τον ανεμιστήρα που θα κάνει ψυγείο το δωμάτιο σου
Τελευταίο αντίο στη Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Θλίψη στην κηδεία της σπουδαίας ηθοποιού