Γλυφάδα – Βόλος: Καρχαρίες βγήκαν στους γιαλούς για τροφή

Έκπληκτοι οι πολίτες στον Βόλο και στην μαρίνα της Γλυφάδας είδαν καρχαρίες να βγαίνουν στους γιαλούς ψάχνοντας για τροφή.
γλυφάδα-βόλος-καρχαρίες-βγήκαν-στου-191564

Ένας γαλάζιος καρχαρίας εθεάθη να ψάχνει για τροφή στην μαρίνα της Γλυφάδας τη Δευτέρα του Πάσχα. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο αν και όσοι είδαν το θέαμα παραξενεύτηκαν.

Καρχαρίες: Ο γαλάζιος καρχαρίας στην μαρίνα της Γλυφάδας

Πρόκειται, όπως εξήγησε στον “Ελεύθερο Τύπο” ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” Θοδωρής Τσιμπίδης , “για ελληνικό είδος, το οποίο ζει χιλιάδες χρόνια στις θάλασσές μας, από τα ρηχά έως τα 1.000 μέτρα περίπου. Όσο είναι νεαρός ο γαλάζιος καρχαρίας ζει στα ρηχά και μεγαλώνοντας κατεβαίνει και δεν ανεβαίνει ξανά στην επιφάνεια”.

Ο καρχαρίας που εντοπίστηκε να κολυμπάει στα ρηχά στη 2η μαρίνα Γλυφάδας, ανάμεσα στα αγκυροβολημένα σκάφη, αρχικά προκάλεσε απορία και πανικό.

“Η παρουσία τους έχει να κάνει με την τροφή τους. Είναι μια περίοδος που γεννούν τα ψάρια, οπότε έρχονται πιο κοντά στον γιαλό, σε κλειστούς κόλπους και κατά συνέπεια οι γαλάζιοι καρχαρίες τα ακολουθούν”, εξηγεί ο κ. Τσιμπίδης

Καρχαρίες: Και στον Βόλο

Καρχαριοειδές μήκους 3,5 μέτρων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Βόλου. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ζήτησε την βοήθεια της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και εθελοντές διασώστες κατάφεραν να πιάσουν το ψάρι από την ουρά και να το τραβήξουν έξω από τον αγωγό ομβρίων που είχε εγκλωβιστεί.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Διατροφή: Με τι αντικαθιστώ τα αλλαντικά στο βραδινό μου τοστ

Το ελληνικό ακτινίδιο: Ανθεκτικότητα και δυναμική ανάπτυξη σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον

ΑΑΔΕ: 165.149 καταγγελίες για μαϊμού αποδείξεις – Μέχρι και 3000€ η επιβράβευση στους καταναλωτές

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ