Κατέβασε ρολά: Ξαφνικό λουκέτο σε γνωστή «αλυσίδα» καταστημάτων

Σαν κεραυνός εν αιθρία σκάει η είδηση για το «λουκέτο» σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων στην Ελλάδα με μεγάλη ιστορία.
κατέβασε-ρολά-ξαφνικό-λουκέτο-σε-γνωσ-225504

Ζημιές εκατομμυρίων οδήγησε την γνωστή αλυσίδα καταστημάτων να βάλει λουκέτο.

Η εταιρεία του Βασίλη Μπαλωμένου, που ιδρύθηκε το 1989, μεσουρανούσε πριν από δεκαετίες, αλλά έχασε βηματισμό την περίοδο της κρίσης χρέους και των capital controls, μειώνοντας την παρουσία της σε 4 σημεία πώλησης που λειτουργούσαν ως εκθέσεις. Οι προσπάθειες ανάταξης της δραστηριότητας συνάντησαν τη δίνη της κρίσης της πανδημίας, ενώ τη χαριστική βολή φέρεται να έδωσε ένα απροσδόκητο γεγονός, που βύθισε στο πένθος την επιχειρηματική οικογένεια.

Πηγές στον ανταγωνισμό, όπου προσφεύγουν οι καταναλωτές για εξαρτήματα και ανταλλακτικά, σημειώνουν στο powergame.gr ότι η εταιρεία έκλεισε, καθώς δεν υπήρχε διάδοχο σχήμα για να στηρίξει την Balomenos Doors, η οποία, πάντως, είχε βρεθεί σε αδιέξοδο τα τελευταία χρόνια.

Για την εταιρεία έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο Αθηνών, που διόρισε προσωρινή διαχειρίστρια προκειμένου να προβαίνει σε επείγουσες πράξεις εκπροσώπησης.

Οι μετα-πανδημικές προκλήσεις για την αλυσίδα καταστημάτων

Με την πανδημία τα ίδια κεφάλαια της Balomenos Doors εξανεμίστηκαν. Έφτασε να μειώσει το δίκτυό της, αλλά και το προσωπικό της.

Σημειώνεται ότι το 2022, τελευταίο έτος για το οποίο η εταιρεία έχει δημοσιεύσει ισολογισμό στο ΓΕΜΗ, εμφάνισε πωλήσεις μειωμένες κατά 17,8% σε ετήσια βάση, για να φτάσουν περίπου στα 810,9 εκατ. ευρώ, με ζημίες 1,2 εκατ. ευρώ.

Τότε απασχολούσε 36 εργαζόμενους από 70 πριν από λίγα χρόνια και διέθετε 4 εκθέσεις, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στο Μοσχάτο, στον Άγιο Δημήτριο, στα Καμίνια του Πειραιά και στο Χαλάνδρι. Αυτά είναι και τα σημεία πώλησης που διατηρούσε μέχρι πριν από μερικούς μήνες.

Όμως η αντίστροφη μέτρηση φαίνεται να είχε αρχίσει για την εταιρεία μερικά χρόνια νωρίτερα, αφού το 2018, που απασχολούσε 42 εργαζόμενους, ο τζίρος ήταν 1,3 εκατ. ευρώ, αλλά η εταιρεία εμφάνιζε ζημίες 2 εκατ. ευρώ, έναντι τζίρου 1,7 εκατ. ευρώ και ζημιών 1,97 εκατ. ευρώ το 2017. Σημειώνεται ότι έναν χρόνο νωρίτερα, από το 2016, είχε βρεθεί σε δικαστική διένεξη για βραχυπρόθεσμο δάνειο της Εθνικής Τράπεζας που οδήγησε σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών. Η εταιρεία είχε δώσει στην τράπεζα εγγύηση-προσημείωση σε ακίνητό της στο Μοσχάτο, όπου είναι οι κεντρικές εγκαταστάσεις της, τα γραφεία και η παραγωγή πορτών, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ.

Λίγο πριν από την πανδημία, το 2019, ο τζίρος ήταν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, με ζημίες 518,4 χιλ. ευρώ, αλλά το 2020 υποχώρησε σε 902,2 χιλ. ευρώ με κέρδη 324,7 εκατ. ευρώ. Το 2021 ο τζίρος ανέκαμψε σε 955,5 χιλ. ευρώ, αλλά η εταιρεία πέρασε σε ζημίες 241,2 χιλ. ευρώ.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Το Χόλιγουντ στην Ελλάδα: Η Σάλμα Χάγιεκ και άλλοι σταρ στην Δράμα

«Εκατομμυριούχος»: Όλοι απάντησαν λάθος – «Γράφτηκε ιστορία, δεν έχει ξανασυμβεί»

Θρήνος για τον Κωνσταντίνο – Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 19 του χρόνια

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ